NIJE BIO HITAN SLUČAJ? / Da je pacijent ležao pred supetarskom hitnom potvrdila još jedna žena. Oglasili se i liječnici

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Bila je smjena liječnika, a ugovoren je jedan tim u 24 sata rada cijele godine. Došli su liječnik i medicinska sestra i zatekli punu čekaonicu

2.8.2023.
9:16
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Supetarska hitna oglasila se oko događaja koji je šokirao javnost. Naime, mladić, strani turist došao je u ambulantu sa srčanim smetnjama, ali ga nisu primili. Tu je bilo i nekoliko pacijenata s urinarnim infekcijama, djece s virozama, a sve je, kako smo ranije izvijestili, za Slobodnu Dalmacija ispričala 60-godišnja Amerikanka.

Priču je sada potvrdila i 35-godišnja Zagrepčanka, a oglasila se i hitna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su rekli za Slobodnu Dalmaciju, bila je smjena liječnika, a ugovoren je jedan tim u 24 sata rada cijele godine.

U svom odgovoru navode da je u navedenom vremenu radio liječnik i medicinska sestra koji su pri dolasku u smjenu zatekli punu čekaonicu. Pitali su ima li itko od pacijenata neko hitno stanje, na što im je odgovoreno da pacijenti imaju neka febrilna stanja ili uroinfekcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga je, govore, odmah u ambulantu uvedena majka s djevojčicom u naručju. Prema izjavi majke, "djevojčica se nesvijesti" te je kolabirala tri puta. Djevojčica je pregledana, ordinirana joj je infuzija i opservirana je u ambulanti ispostave Hitne medicine.

Image
bespomoćni /

Supetarska hitna nije htjela primiti mladića sa srčanim smetnjama? 'Ležao je na podu ispred ustanove, a oni su otišli'

Image
bespomoćni /

Supetarska hitna nije htjela primiti mladića sa srčanim smetnjama? 'Ležao je na podu ispred ustanove, a oni su otišli'

Oko 19:31 sat dobili su poziv da mlađa muška osoba ima srčani napadaj i da leži bez svijesti te da ima bolove u prsištu u trajanju od 90 minuta. Poziv je po crvenom kriteriju orimio liječnik koji poznaje i mladića i oca. Pitao ih je o čemu se radi, na što je dobio odgovor od oca da dječak tri dana ima grlobolju te da nije mogao doći do liječnika obiteljske medicine, da se slabo osjeća i da je legao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode da im je liječnik rekao da pričekaju da se tim vrati, da idu na jedan hitan slučaj koji je blizu Ispostave te da će se brzo vratiti i da nastavi ležati do povratka tima s intervencije. Liječmnik navodi kako mu se mladi pacijent koji je ležao na podu doimao stabilno te da nije smio odgađati izlazak na intervenciju koja je upućivala na iznenadnu srčanu smrt.

Tvrdi i da mu je rekao da legne u hlad. Dok su se pak vratili, kažu da je medicinska sestra skrbila o mladiću, otvorila mu venski put, a stavljen je na infuziju, intramuskularnu injekciju antipiretika te je opserviran do isteka inzufije. Dan mu je i antibiotik radi vikenda te je upućen svom liječniku. Iz hitne govore da je pacijent cijelo vrijeme bio pri svijesti, orijentiran i suradljiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Hitna u Splitu danas intervenirala oko 300 puta, mahom zbog vrućine! Stručnjakinja otkrila kad treba reagirati

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo