kratko i jasno / Cvitan za RTL komentirao Mamića: 'Živimo u demokraciji u kojoj svatko može govoriti što želi pa makar to bile gluposti'

Dok Luka Modrić šuti, Zdravko Mamić govori. Ovoga puta samo sat vremena i bez pitanja novinara. Sukus svega: nije kriv ni on ni Modrić, ali jest glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan

4.3.2018.
12:00
VOYO logo

Luka Modrić i dalje je bez komentara na optužnicu DORH-a koja ga tereti za davanje lažnog iskaza. Zato je, umjesto njega, progovorio Zdravko Mamić. Na konferenciji za novinare u Dinamu, i za tu optužnicu i za, kako kaže, hajku na njega - optužio je glavnog državnog odvjetnika.

"Da jednoga časnoga Modrića, jednoga čudesnog igrača, jednu žrtvu, jednog poštenjaka, jednu hrvatsku ikonu- zamislite podignu optužnicu za lažno svjedočenje." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok Luka Modrić šuti, Zdravko Mamić govori. Ovoga puta samo sat vremena i bez pitanja novinara.  Sukus svega: nije kriv ni on ni Modrić, ali jest glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan koji protiv njega vodi privatni rat. Životni cilj mu je, kaže, uništenje Zdravka Mamića

"U nekoliko navrata, imam svjedoke koji će potvrdit da je rekao : Može propast Hrvatska, al' njega ću doć glave prije nego što odem", rekao je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"E, pa nećeš Cvitane i tvoji pobočnici."

Glavni državni odvjetnik nam je samo kratko prokomentirao da živimo u demokraciji u kojoj svatko može govoriti što želi pa makar to bile gluposti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjetnik Dinama danas je glavnog državnog odvjetnika optužio i da je osobno naredio da se podnese optužnica protiv Modrića.

Mamić tvrdi i da se nikad nije dogodilo da  tijekom osnovnog postupka koji se vodi protiv neke druge osobe, osoba koja svjedoči bude izvrgnuta kaznenom progonu za davanje lažnog iskaza. S tim da je to u praksi rijetkost slaže se i odvjetnik Šerić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerojatno se radi o tome da postoji osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo davanja lažnog iskaza jer ta osnovana sumnja je dovoljna za podizanje optužnice", kaže odvjetnik Branko Šerić.

No, čak i da bude proglašen krivim malo je vjerojatno da će kapetan hrvatske reprezentacije zaista završiti iza rešetaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U pravilu je do sad za lažni iskaz bila izricana uvjetna osuda", ističe Šerić.

Ipak, uzmima se u obzir i kako je završio primarni postupak. U ovom slučaju- onaj protiv Zdravka Mamića. Ukoliko pada Zdravko, čini se da leti i ptica kako od milja navijači Reala zovu Luku Modrića

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo