OVAJ PUT BEZ NEILA YOUNGA / Crosby, Stills & Nash obrađuju

Image

Preživjeli pripadnici hipi revolucije snimaju album na kojem će obraditi pjesme svoje mladosti.

8.1.2009.
16:12
VOYO logo

Heroji iz dana Woodstocka Crosby, Stills & Nash potvrdili su rad na novom studijskom albumu koji će se sastojati isključivo od obrada.    

Za tu su prigodu angažirali velikog producenta Ricka Rubina od kojeg traže da napravi nešto slično onom što je radio s pokojnim Johnnyjem  
Cashom na serijalu "American Recordings". Ideja, izvorno nastala u Rubinovoj glavi, je preraditi pop-rock klasike na način koji bi bio bliži i razumljiviji današnjoj publici. Sve pjesme na albumu datiraju iz šezdesetih i izvorno su pripadale prijateljima i suvremenicima grupe kao što su Beatlesi, Stonesi ili Beach Boysi.      

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rick nas je uvjerio kako je pjesme iz naših dana moguće pretvoriti u nešto sasvim drugačije i svježe. Naše višeglasno pjevanje i harmonije će i dalje biti tu, no dobit ćete nešto poptuno neočekivano", objašnjava David Crosby.

Na snimanju neće biti Neila Younga, koji od samih početaka grupe uživa status pridruženog člana, a nedavno je s njima snimio i koncertnu ploču "Deja Vu Live".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crosby, Stills & Nash zajedno rade od 1968. godine kada su osnovali jednu od prvih rock supergrupa. Naime, Crosby je prethodno svirao u Byrdsima, Graham Nash u The Hollies, dok su Stephen Stills i Neil Young predvodili Buffalo Springfield.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo