ČOVJEK KOJI DOLAZI NA MJESTO KUŠČEVIĆA MUNJEVITO JE NAPREDOVAO U KARIJERI: / 'Kod mene je sve čisto i jasno'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Uskoro novi ministar uprave Ivan Malenica tvrdi da je kod njega sve 'čisto i jasno'

12.7.2019.
20:41
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Uskoro 34-godišnji Ivan Malenica, koji postaje najmlađi ministar u Vladi i u Ministarstvu uprave zamijenit će Lovru Kuščevića, rekao je u razgovoru za RTL da ga je iznenadio poziv premijera Andreja Plenkovića, ali tvrdi da ga nije uhvatio nespremnog. Prema onima koji ga poznaju navodno javnu upravu "ima u malom prstu". Sabor bi ga trebao potvrditi kao ministra najvjerojatnije na izvanrednoj sjednici sljedeći tjedan.

Istaknuo bogato iskustvo

"Bio sam član Savjeta Za javnu upravu Ministarstva uprave i predsjednik stranačkog odbora za javnu upravu, tako da imam iskustva, a i iz prve ruke sam vidio rad Ministarstva uprave, i bio upoznat s nekim procesima koji se trenutno odvijaju tamo", kaže Malenica, ističući svoje bogato iskustvo u tom resoru. "Mislim da je sve kod mene čisto i jasno", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IVAN MALENICA DOBIO VJETAR U LEĐA: /

Klub HDZ-a podržao Plenkovićev prijedlog da on bude novi ministar uprave

Image
IVAN MALENICA DOBIO VJETAR U LEĐA: /

Klub HDZ-a podržao Plenkovićev prijedlog da on bude novi ministar uprave

Top izbor?

Nakon što je diplomirao na splitskom Pravnom fakultetu, zaposlio se kao asistent na šibenskom veleučilištu. Za četiri godine je postao predavač, a za još četiri i dekan tog veleučilišta. Kolege s fakulteta njegov izbor ocjenjuju kao "top topova" i "vrh vrhova" i tvrde da je za šibensko Veleučilište puno napravio. "Mogu reći da je tamo, od kad je on napravljen jedan kvantni skok. Definitivno da je to osoba koja ne iskače, koja jednostavno sve što radi, radi u zajednici, a rezultati su onda nakon toga vidljivi", rekao je Danijel Mileta, vanjski suradnik - predavač na Veleučilištu u Šibeniku.

"Poznajemo se vrlo dobro jer je on potpredsjednik Gradskog odbora, ja sam predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice i surađujemo i na ovim životnim problemima, ali i na onim političkim", rekao je Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo