PROSVJEDNICI NA REBRU / Policija ih je popisala, oglasio se i ravnatelj: 'Četvero koji su se jučer odbili testirati su udaljeni s posla i neće biti plaćeni. Rad bolnice ne trpi, dapače, kolege su motiviraniji'

Prosvjednici su se ponovno okupili na KBC-u Rebro

5.10.2021.
7:34
VOYO logo

U ponedjeljak je počela primjena covid-potvrda u zdravstvu i socijalnoj skrbi, a s time i prosvjedi nezadovoljnih medicinskih djelatnika i antivaksera koji su im došli dati podršku.

Tako je na KBC-u Rebro skupina od tridesetak ljudi omela ministra zdravstva Vilija Beroša te ravnatelja Antu Ćorušića u davanju izjave za medije oko te teme, dok je na splitskim Firulama desetak nezadovoljnika izvrijeđalo ravnatelja tamošnjeg KBC-a Julija Meštrovića i predsjednika Upravnog vijeća Jugoslava Bagatina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto mirnije je prošao jutrošnji prosvjed na KBC-u Rebro, gdje je došlo desetak djelatnika te nekoliko antivaksera. Ispred bolnice je bilo i policije. Prosvjednici su se prije 7 sati okupili ispred ulaza u glavnu zgradu.

Image
KAOS NA REBRU /

Beroš pokušao dati izjavu, prekinuli ga skandiranjem: 'Dolje sramotne odluke'. Svećenik vikao: 'Vješala, izdaja!'

Image
KAOS NA REBRU /

Beroš pokušao dati izjavu, prekinuli ga skandiranjem: 'Dolje sramotne odluke'. Svećenik vikao: 'Vješala, izdaja!'

"Ući ćemo svi unutra. Ući će se bez testa, ovo je jedna manipulacija. Dosad nije trebalo. Sad treba. Ja sam već bio na radnom mjestu. Radim na internoj. Imam covid-potvrdu, ali namjerno nisam htio pokazati", otkrio je okupljenim novinarima jedan djelatnik Rebra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija legitimirala prosvjednike

Pred bolnicom su i policajci u civilu, no uniformirana policija je zatražila od grupe prosvjednika osobne iskaznice te izdvojila nekoliko osoba iz skupine, zasad popisuju njihove podatke.

"I oni koji su cijepljeni prenose bolest, a nitko nije utvrdio jesu li zaštićeni. Nama koji nismo cijepljeni i testirani se brani da radimo. Radim ovdje 25 godina", rekla je jedna djelatnica koja prosvjeduje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi hoćemo slobodu, a ne covid-potvrde. Vidite da u Izraelu ljudima daju treću dozu, a da nitko ni ne provjerava razinu antitijela", nadovezao se netko iz skupine, koja se u međuvremenu pomaknula od ulaza u glavnu zgradu do kontejnera za trijažu.

'Njihovo je pravo da se ne cijepe, ali je obveza da se testiraju'

Iz KBC-a Rebro su kratko poručili da neće davati izjave, no o svemu se oglasio ravnatelj Ante Ćorušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema izvješću naše sigurnosne službe bilo je 10-15 zaposlenika KBC-a Zagreb. Nisu bili agresivni kao jučer, nije bilo transparenata. Radi se o manjoj količini radnika koji ne žele poštovati mjere Stožera, ali to je njihov problem. Njihovo je pravo da se ne cijepe, ali je obaveza da se onda moraju testirati i to gratis. Mi ćemo poštovati zakone. Četvero koji su se jučer odbili testirati su udaljeni s posla i neće biti plaćeni. Rad bolnice ne trpi, dapače, kolege su motiviraniji. Sinoć sam slušao ministra Aladrovića koji je rekao da je krajnja mjera otkaz što i ovdje može biti slučaj. Svi mi znamo, ako smo uzeli ovaj poziv, prevencija je majka svega. Ne mogu razumjeti ako smo uzeli taj poziv, nema razloga da to odbijamo", poručio je Ćorušić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo