Čobanković najozbiljnije: Meso nema rok trajanja

27.8.2010.
16:41
VOYO logo

Ministar Petar Čobanković u Županji je komentirao prilog objavljen na HTV-u, u kojem je radnik jedne mesne industrije svjedočio da se prerađevine kojima istekne rok trajanja prepakiravaju i šalju u prodaju. Prema tvrdnji tog radnika, ponekad se takvo meso zamrzava i nakon nekoliko godina ponovno upotrebljava u proizvodnji suhomesnatih proizvoda.

arti-201008270072006Odgovornost za to kakvo meso dobivamo u trgovinama, je li zdravstveno ispravno, prema hrvatskim zakonima, ne snosi mjerodavno ministarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar poljoprivrede Petar Čobanković potvrdio je da prema hrvatskim zakonima meso nema rok trajanja, ali da se "pazi na zdravstvenu ispravnost".

"Jednaki propisi vrijede i u zemljama Europske unije. Postavljate mi pitanje gdje ću ja ispasti budala kad to pustite na televiziji, ali poanta je da naši objekti imaju odobrenja za izvoz u EU, naši objekti imaju odobrenja za izlaz na tržište SAD-a i izvoze i na ta područja, a neki objekti imaju čak odobrenja za izvoz u NATO. Znači, to su sve područja s najvišim standardima u proizvodnji hrane", kazao je ministar Čobanković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201008270072006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo