CIVILNA ZAŠTITA POKUŠALA OBJASNITI ZAŠTO KORISTE GMAIL: / Bojimo se da vam neće biti baš skroz jasno

Image

Ravnateljstvo civilne zaštite ima Gmail adresu, a ne MUP-ovu

2.1.2021.
20:41
VOYO logo

Ravnateljstvo civilne zaštite poručilo je stanovnicima koji ostali bez krova nad glavom uslijed potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji da se za kontejnere za život prijave preko maila ili telefonski. Iz Ravnateljstva ističu da se isključivo na ta dva načina građani mogu prijaviti.

Neki stanovnici smatraju da je nemoguće da se tako prijave kako bi dobili kontejnere za stanovanje jer dio njih živi u automobilima i bez struje. Osim zbog kaosa na terenu i činjenice da svi stanovnici potresom pogođenih područja nisu dobili pomoć koju su trebali, Civilna zaštita našla se pod paljbom negativnih komentara upravo i zbog ove ideje prijave mailom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što se može zamijetiti jest da je Ravnateljstvo civilne zaštite, kada je u pitanju spomenuti mail, ima Gmail adresu, a ne MUP-ovu. O tome su se čak i očitovali na službenoj internetskoj stranici Ravnateljstva civilne zaštite i rekli da se zapravo Gmail brže otvara od MUP-ova maila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEKI U BANOVINI NISU DOBILI POMOĆ, CIVILNA ZAŠTITA POD PALJBOM: /

Trut odgovorio na prozivke: 'Napada se sve ljude koji ovdje rade...'

Image
NEKI U BANOVINI NISU DOBILI POMOĆ, CIVILNA ZAŠTITA POD PALJBOM: /

Trut odgovorio na prozivke: 'Napada se sve ljude koji ovdje rade...'

Civilna zaštita: 'Na Gmail se može pristupati s više računala istovremeno'

"Gmail adresa stozerpetrinja@gmail.com je otvorena zbog toga što je pristup putem web maila na @mup.hr izvan domene mup-net mreže ima odgodu i ograničen pristup iz sigurnosnih razloga kada se pristupa uz pomoć satelitskog interneta koji je i postavljen u zapovjedno komunikacijsko vozilo Ravnateljstva civilne zaštite. Kako bi zaprimali potrebe za pomoć obiteljima pogođenih potresom u realnom vremenu bez odgode te žurno djelovali sukladno tome izrađen je korisnički račun na domeni @gmail.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također na Gmail se može pristupati s više računala istovremeno, što je bitno jer više ljudi radi na tome. MUP-ova domena ima zaštitu te mail adrese koje imaju neku reklamu ne prolaze, a ovdje se zaprimaju ponude za pomoć raznih tvrtki.

Molimo građane koji predaju Zahtjev za dodjelu kontejnera da to učine isključivo putem e-pošte stozerpetrinja@gmail.com ili broj 0981818986. Broj mobitela objavljen putem nekih društvenih mreža nije kontakt broj za predaju spomenutih zahtjeva", objavljeno je na internetskog stranici Ravnateljstva civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo