ČISTKA U SOA-I: / Hoće li se "pritisnuti" Orešković supotpisati predsjednici?

Image
Foto: Pixsell, Tomislav Miletić

Pitanje svih pitanja sada je hoće li se "pritisnuti" Orešković supotpisati volji predsjednice. Dok se to ne dogodi, njezina "razrješnica" ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića, ne vrijedi.

6.2.2016.
13:17
Pixsell, Tomislav Miletić
VOYO logo

Minutu prije nego je u petak popodne iz Ureda predsjednice došlo priopćenje o njenoj odluci da smijeni šefa SOA-e , premijer Tihomir Orešković je u Vladi davao izjavu o sastanku sa sindikatima, pa mu je postavljeno i pitanje hoće li smijeniti šefa SOA-e.

Image
OČEKIVANA ODLUKA: /

Predsjednica razriješila ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića

Image
OČEKIVANA ODLUKA: /

Predsjednica razriješila ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića

"To ćemo predsjednica i ja zajedno odlučiti kada je pravo vrijeme za ikakve promjene vezano uz šefa SOA-e", odgovorio je Orešković koji očito nije ni znao da mu iz Ureda predsjednice već dolazi zahtjev za smjenom Lozančića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I mostovci zatečeni

Kako neslužbeno doznaje Večernji list, odluka predsjednice zatekla je i dužnosnike u Mostu koji smatraju da se radi veliki pritisak da se smijeni Lozančića, a čelnik Mosta Božo Petrov viđen je kako u četvrtak navečer ulazi u prostorije SOA-e.

Petrov je jutros gostujući u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija kazao da ne vidi razloga za Lozančićevu smjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je da je razgovarao s Draganom Lozančićem.

"U ovom trenutku gospodin Lozančić još nije razriješen. Nakon što je krenulo ovo oko Lozančića, ja sam s njim razgovarao. Ne mogu reći da sam primijetio kod Lozančića bilo koje stvari koje bi me upućivale da ima razloga zbog kojeg on i dalje ne bi mogao biti ravnatelj SOA-e. Naravno, o tome bi trebao odlučiti premijer za kojeg vjerujem da ima i više informacija nego ja. Zato smatram da će on donijeti najkvalitetniju odluku idući tjedan", rekao je Petrov za Hrvatski radio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer nije za smjenu bez konkretnog razloga

Neslužbeno i Orešković je tri puta razgovarao s Lozančićem. Večernji piše da ni premijer nije sklon smijeniti Lozančića bez konkretnog razloga, što znači da se na njega radi pritisak da se ta smjena i odradi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjena bez supotpisa Oreškovića nije moguća. Zadnje vijesti govore da će Orešković odluku donijeti idući tjedan.

BITKA ZA TAJNE SLUŽBE: Izvori iz Vlade kažu da smjena šefa SOA-e Lozančića ipak nije gotova stvar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo