U konstantnom porastu / Cijene nekretnina i dalje divljaju: Najskuplji je jug Hrvatske, a kvadrat je poskupio i u unutrašnjosti

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon Koprivnice u kojoj je zabilježen porast od 12 posto, Karlovac je na drugom mjestu po porastu cijene kvadrata stana od 11 posto

11.10.2019.
11:33
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Sve su skuplji kvadrati stana, ali i kuća i u Karlovcu. Štoviše, nakon Koprivnice u kojoj je zabilježen porast od 12 posto, Karlovac je na drugom mjestu po porastu cijene kvadrata stana od 11 posto – prošlog rujna, naime, prosječna cijena kvadrata stana u gradu na četiri rijeke iznosila je 894 eura, a ovog rujna u prosjeku se traži po 984 eura po kvadratu, piše KAportal.

Nešto manje, konkretnije 6,7 posto porasle su i cijene kvadrata kuće na karlovačkom području. U rujnu prošle godine prosječna je cijena bila 582 eura, a trenutno je 621 euro. Prošle godine u rujnu u istraživanje Njuškala bio je uključen i Ogulin, ove godine, nažalost, nema drugih gradova iz Karlovačke županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najskuplji Dubrovnik

Na vrhu i dnu promjena nema. Daleko najskuplje nekretnine su u Dubrovniku, kojeg slijedi Split, a to su i jedina dva grada u kojima je kvadrat kuće skuplji od kvadrata stana. Uvjerljivo najskuplje tako je kupiti kuću u Dubrovniku, gdje se za kvadrat u prosjeku traži vrtoglavih 4.724 eura! Jedino je još u Splitu cijena kvadrata iznad 3.000 eura, u niti jednom drugom gradu ne prelazi niti 2.000 eura.

Uvjerljivo su najjeftinije nekretnine u Vukovaru, pogotovo kuće s prosjekom od jedva 420 eura po kvadratu. Drugim riječima, za kuću u Dubrovniku možete kupiti 11 kuća u Vukovaru i još će vam ostati ponešto “siće”. Pritom je riječ o prosječnim cijenama, što znači da u stvarnosti ima i puno šokantnijih omjera, jer su mnoge kuće u Dubrovniku skuplje od gradskog prosjeka, a u Vukovaru, dakako, ima i onih dosta jeftinijih od prosjeka, piše KAportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo