poznat iznos / Cijena? Prava 'sitnica'! Todorić Blairovu ženu plaća 9500 kuna - po satu

Kazahstancima je bila dala popust od 30 posto, no Todorić je morao dobiti još i veći – podsjetimo, svojedobno je kazao da je iz Hrvatske otišao s 20.000 kuna

7.9.2018.
11:01
VOYO logo
Image

Todorić u pratnji odvjetničkog tima dolazi na ročište gdje će se odlučiti o izručenju

Image

Todorić u pratnji odvjetničkog tima dolazi na ročište gdje će se odlučiti o izručenju

Osnivač Agrokora Ivica Todorić izrazio je zadovoljstvo odlukom Visokog suda u Londonu koji je za listopad zakazao novo ročište na kojem će se razmatrati njegov zahtjev za pravo na žalbu na odluku o izručenju, kazavši da je to pobjeda onih koji se bore protiv korupcije u Hrvatskoj.

"Ja bih se još jednom zahvalio englskom sudu na donošenju, rekao bih, pravedne odluke", rekao je Todorić, dodajući da su dobili dodatno vrijeme za pripremu i za borbu za istinu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujem se svima na pobjedi. To nije moja pobjeda, to je pobjeda sviju onih koji se bore protiv korupcije u Hrvatskoj i ja i njima čestitam jer zajedno idemo naprijed da razotkrijemo ono što u Hrvatskoj i regiji ne vrijedi", rekao je u kratkoj izjavi Ivica Todorić, koji ovaj put nije odgovarao na pitanja novinara. 

Visoki sud u Londonu odobrio je u četvrtak u Londonu obrani osnivača Agrokora Ivici Todoriću novih mjesec dana za podnošenje zahtjeva za pravo na žalbu na prvostupanjsku odluku o izručenju Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Todorićev novi odvjetnik James Hines zatražio je dodatnih 28 dana za podnošenje zahtjeva na pravo na žalbu, tvrdeći da imaju nove dokaze. 

Hines slovi za vrhunskog stručnjaka 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš kao i Cherie Blair – supruga bivšeg britanskog premijera Tonya Blaira – i Hines je novo lice u Todorićevu braniteljskom timu. Jedan od njegovih klijenata bio je i bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi. Hines slovi za vrhunskog stručnjaka upravo za obranu u slučajevima gospodarskih prijevara i izručenja.

Dobio popust?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blair je pak jedna od najpoznatijih svjetskih odvjetnica za ljudska prava te osnivačica i predsjednica tvrtke Omnia Strategy LLP. Svojedobno je savjetovala albansku vladu, zastupala je kazahstansko Ministarstvo pravosuđa, predsjednika Maldiva... Mediji navode kako sat njezina rada stoji oko 9500 kuna. Kazahstancima je bila dala popust od 30 posto, no Todorić je morao dobiti još i veći – podsjetimo, svojedobno je bio kazao da je iz Hrvatske otišao s 20.000 kuna u džepu, piše Večernji list.

Nije plaćao?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lanjskog studenog Ivica Todorić je iz sudnice u Londonu, nakon ročišta na kojem mu je određena jamčevina u ekstradicijskom postupku, bio izišao s odvjetnikom Timothyjem Ottyjem, ekspertom za ljudska prava. Otkako traje saga o Agrokoru, Todorić je angažirao nekoliko odvjetničkih timova. 

Bili su tu Zdenko Tomanović, poznati beogradski odvjetnik koji je svojedobno branio i Slobodana Miloševića. Spominjalo se da su u njegovu timu bili i američki odvjetnici, zatim pravnici iz Austrije... Strani su stručnjaci radili za tisuću eura po satu, no s nekima je Todorić vrlo brzo bio prekinuo suradnju. Kao razlog za takvu odluku navodilo se – neplaćanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo