Cijelu noć tragali za šest izgubljenih Belgijanki na Grobniku

Nakon cjelonoćne potrage, HGSS je pronašao i spasio šest zalutalih belgijskih izviđačica na području Dražica na Grobniku.

5.7.2013.
18:14
VOYO logo

U četvrtak tijekom dana grupa od oko 25 izviđača iz Belgije uputila se iz Dražica na Grobniku u smjeru Platka.

Tijekom uspona, šest osoba u dobi od 20-ak godina odvojilo se od grupe. Kako nisu bile adekvatno opremljene (neprimjerena odjeća, obuća i bez rasvjete) ubrzo su izgubile put. Za to vrijeme glavna skupina služila se za napredovanje kartom koju su imali, a koja ih je oko 22 sata dovela na streljanu Frkaševo na Grobniku (5 km zračne linije i oko 800 m visinske razlike udaljeno od Platka).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamo ih je u mraku dočekao pripadnik Hrvatske vojske na straži i odmah obavijestio nadležne pa je tako obavijest da u grupi nedostaje šest osoba preko Centra 112 proslijeđena HGSS Rijeka.

Sretan završetak

Svi članovi Stanice stavljeni su u pripravnost dok se mobitelom pokušavalo stupiti u kontakt s izgubljenima i locirati ih. Prema informacijama koje su preko telefona dobivene od izgubljene grupe, potraga se usmjerila iz smjera Platka prema Dražicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, zbog mraka i loše karte pokazalo se da je grupa daleko od lokacije koju su objasnili. Oko 2.20 sati članovi HGSS Rijeka locirali su glasovima šest izviđačica u pješčari nedaleko Dražica na Grobniku pa je još jedna uspješna akcija spašavanja sretno završena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo