ZIMA SE NE ŠALI / Cijela Hrvatska pod alarmom! Stižu hladni dani, obilna kiša i snijeg, a i nova doza oborina idući tjedan

Prema večeri na zapadu unutrašnjosti će prelaziti u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, osobito u gorskoj Hrvatskoj

2.12.2023.
8:36
VOYO logo

Vrijeme će u subotu biti promjenljivo, na zapadu i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, češćom i obilnom na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru, a tijekom dana će se širiti i na ostale predjele, a ponajprije na Jadranu može i zagrmjeti prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Prema večeri na zapadu unutrašnjosti će prelaziti u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, osobito u gorskoj Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujutro mjestimice magla. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, u gorju jak s olujnim udarima, sredinom dana na sjeveru u okretanju na sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako, mjestimice i olujno jugo i jugozapadnjak, navečer na sjeveru bura.

Temperatura zraka između 13 i 19 Celzijevih stupnjeva, u višem gorju te na sjeverozapadu od 5 do 10, u drugome dijelu dana u osjetnom padu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela Hrvatska danas se nalazi pod alarmom - za priobalje je upaljen narančasti alarm, dok je ostatak Hrvatske u žutome.

Image

Nova doza oborina sredinom tjedna

U nedjelju će vrijeme biti stabilnije i sunčanije, još malo snijega moguće je u noći i ujutro uglavnom u gorju, a kiše na jugu, dok će drugdje biti većinom suho, ali posvuda i osjetno hladnije, javlja Damjana Ćurkov Majaroš za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još hladnije će biti početkom novog tjedna, kada će jutarnja temperatura u većini unutrašnjosti biti i ispod -5 °C, a blagi minusi su mogući i ponegdje na sjevernom Jadranu. Nova doza oborina očekuje nas sredinom tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo