pogreb u metkoviću / Cijela Hrvatska danas suosjeća sa svojim kapetanom: Darijo Srna ispratio oca Uzeira na posljednji počinak

Dok se jučer u Parizu slavilo, a svjetski mediji ispisivali prve retke o snazi hrvatske momčadi, kapetan Darijo Srna primio je tužnu vijest - preminuo je njegov otac. Napustio je reprezentaciju kako bi došao u Hrvatsku na ispraćaj

13.6.2016.
18:41
VOYO logo

Tužan ispraćaj voljenog mu oca Uzeira - cijeli Metković sada daje snagu obitelji Srna.

Teško je zamisliti kako je jučer bilo Dariju. S ocem u mislima, odigrao je junački protiv Turske, u onom ratničkom dvoboju, a onda dok je sreća preplavljivala tribine, pariške ulice i hrvatske trgove, a njegovi suigrači slavili, Darija su obavijestili da mu je otac preminuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Darijo je znao da se sprema kraj i svjestan da se od oca možda već i oprostio. Na terenu bol nije pokazivao.

"On je znao da je otac teško bolestan, no cijelo vrijeme je bio generator fantastične atmosfere u reprezentaciji, ne samo na treningu, nego njegovo ponašanje na sastancima, ručkovima, večerama, tako da stvarno treba odati počast velikom igraču - našem kapetanu", govorio je ranije danas pomoćni trener Ante Miše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I odali su - suigrači sinoć postrojeni u Deauvilleu uz poruku kapetane uz tebe smo. Današnji trening odradili su s izbornikom Čačićem koji je odmah nakon toga otputovao za Srnom u Metković. Svi koji poznaju Darija kažu kako će kapetan usprkos boli pronaći dodatnu snagu i istrčati protiv Češke.   

Zajednica u Metkoviću izgubila je mnogo. Teška životna priča Uzeira Srne - ratnog siročeta - i odricanje koje je omogućilo početak karijere kapetana reprezentacije, nešto je čemu se dive. Iako je odavno Metković ostavio iza sebe, obitelj je uvijek bila uz njega.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Darijo je iskusio i siromaštvo i bogatsvo. Ni jedno ni drugo ga nije promijenilo. Vjeran Hrvatskoj, u srcu nosi i Ukrajinu koja mu je tako mnogo dala.Velika srca, momak iz doline Neretve, daleko od kamera i očiju javnosti pomagao je onima kojima je pomoć potrebna.

20 tona mandarina poslao je iz Metkovića u ratom razoreni Donjeck, u Ukrajinu - svoju drugu domovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan će se vratiti u Francusku i nadamo se golove ponovno posvećivati dobrom tati Uzeiru.    

O odnosu Darija i Uzeira u RTL-u Danas smo razgovarali s Igorom Štimcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo