RADI, NE RADI... /

Čekaone pune, liječnici nemoćni: CEZIH sustav ponovno nije radio. 'I liječnici su van sebe...'

Image
Foto: Ilustracija/RTL

Za vrijeme trajanja poteškoća korisnicisu mogli provjeriti obvezno osiguranje osiguranika na službenim stranicama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje

2.8.2024.
11:24
Ilustracija/RTL
VOYO logo

Centralni zdravstveni inhformacijski sustav CEZIH jutros je ponovno pao uslijed poteškoća u radu. Jedan naš čitatelj baš je u to vrijeme bio kod liječnika.

"Sva sreća da sam trebao neko malo previjanje rane na ruci pa su rekli da će naknadno sve upisati jer im ništa ne radi", ispričao nam je, dodajući: "To je bilo oko 8 sati ujutro, čekaona je bila puna. To se sad svaki drugi dan događa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da su i liječnici izvan sebe jer zbog rušenja sustava. "I oni su van sebe jer pola dana ne mogu ništa raditi. Nemaju pojma zašto se to tako često događa, iako znamo svi da je u pitanju promjena sustava", kaže nam čitatelj.

Poslali smo upit CEZIH-u o čemu se točno radi. "Tijekom jutra došlo je do poteškoće u radu servisa za provjeru obveznog zdravstvenog osiguranja. Problemi su otklonjeni i sustav uredno radi", odgovorili su. Ipak, otklonili su sumnju daj e u pitanju optimizacija rada sustava na novoj platformi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uzrok problema nije vezan s nedavnom migracijom sustava", kratko su poručili iz CEZIH-a ne navodeći detalje.

Podsjetimo, CEZIH sustav u posljednje vrijeme "padao" je nešto češće nego inače, a razlog je bila optimizacija rada sustava na novoj platformi, koja je bila zahtjevan tehnički proces.

Za vrijeme trajanja poteškoća korisnicisu mogu provjeriti obvezno osiguranje osiguranika na službenim stranicama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje www.hzzo.hr.

POGLEDAJTE VIDEO: Gršić objasnio kako su riješili problem kvara sustava, ali i zašto je pao CEZIH: 'Kao što znate...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo