tužna istina / Četveronožni ljubimci u vrijeme godišnjih su odmora često nepoželjni u domu

Grad često krije najtužnije priče. Dario Todorović baš je danas pronašao jednu, a takvih je, vjerujemo, nebrojeno puno. Neka okrutna duša ostavila je skotnu kuju da se snađe kako zna. Pronašli su je članovi udruge za napuštene životinje i uspjeli odvesti kod veterinara, no ovakve priče najčešće nemaju sretan kraj. Pred ljeto najviše - jer kad idu na godišnji, ljudi ne žele imati ljubimca, pa ga se rješavaju. Tužno

18.6.2015.
18:24
VOYO logo

U vrijeme godišnjih odmora, četveronožni su kućni ljubimci često nepoželjni u domovima svojih vlasnika, zbog čega ni krivi ni dužni završavaju na ulicama, prepušteni sami sebi. 

Leglo koje je na svijet došlo prije dva dana ostalo je bez jednog svog člana. Njihov dolazak na svijet bio je zaista dramatičan, naime, okotila ih je kuja koja je ostavljena na cesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihovu priču ispričala nam je Petra Puvača iz Udruge za zaštitu životinja Sedma od Devet.  

"Cura je stafordica koja je bila u trudovima, nju je najvjerojatnije netko izbacio jer je skotna i počela je imati trudove. Otvorili smo joj vrata automobila, a ona je sama ušla, tako da je definitivno bila nečija. Nažalost, čipa nema, tako da nikad nećemo znati čija je i tko ju je izbacio", ispričala je Petra. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je tipična hrvatska ljetna priča, a sezona tek počinje.

"Ljetna sezona je grozna. Nažalost, ljeti ljudi još uvijek napuštaju svoje ljubimce u vrijeme godišnjih odmora, a ljeto je također i sezona parenja kad se skotne kuje izbacuju van ili se izbacuju štenci. Jučer smo dobili dojavu da su nađena tri tek okoćena štenca u smeću", nastavila je Petra. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga Sedma od devet nema svoj prostor i njihov angažman oko spašavanja Kore i njezinih mladunaca ne bi bio dovoljan da Željko nije uskočio u pomoć i pristao biti privremena čuvalica. 

"Od srca želim da to bude što kraće, ali ne samo radi mene, već radi njih samih i štenaca. Da nađu dobrog vlasnika, da nađu svoj smještaj gdje će biti sretni i zadovoljni i da im se ponovno ne dogodi ovo što se njoj dogodilo", rekao je Korin udomitelj Željko Rutić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga Sedma od devet koja se brine o još mnogo drugih životinja, u nedjelju u Močvari slavi drugi rođendan. Uz druženje sa psima i vlasnicima, organizirat će i izložbu fotografija s ljetovanja koje pokazuju kako životinje mogu zajedno s vlasnicima uživati u odmoru.

"Osim samog eventa i proslave rođendana, potpisivat će se i peticija za otvaranje plaže za pse na Jarunu, gdje su svi sugrađani pozvani doći, okupati se, kome god je to fora i zabavno. Nadamo se da ćemo prikupiti dovoljan broj potpisa", izjavila je Koraljka Kocijančić iz udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mama je potrčala prigrliti svoje mladunce.

Doduše, malo tužna jer ju je dočekala jedna beba manje, ali i sretna jer mogli su uginuti svi. Maleni psi čekaju da se jave udomitelji, ali oni koji će ih voljeti uvijek i neće ih odbaciti čim prvi put zamiriše more.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo