Četverogodišnji Dominic od rođenja se bori za život

Četverogodišnjem Dominicu Pitri, od rođenja teško bolesnom dječaku, potrebno je 108.000 kuna kako bi mu život bio barem malo lakši.

11.7.2011.
17:14
VOYO logo

Dominic Pitra četverogodišnji je dječak koji boluje od samog rođenja. Naime, pri porodu je ostao bez kisika, što je uzrokovalo teško oštećenje mozga i rezultiralo ishemijskom encefalopatijom. U prvim satima njegovog života pojavili su se i napadi epilepsije, te mu je dijagnosticiran jedan od najtežih oblika te bolesti sindrom West.

Dječak još k svemu tome ima i cerebralnu paralizu te spastičnu kvadriplegiju, koja uzrokuje ukočenost svih mišića i jake svakodnevne bolove. Zbog teškog oštećenja ne može se hraniti na usta nego mu je izravno u želudac ugrađena cjevčica pomoću koje se hrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drenažni prsluk neophodan

S obzirom na njegovo teško stanje, ima stalne respiratorne probleme koji zahtijevaju čestu hospitalizaciju. Nažalost, svaki novi infekt može uzrokovati kolaps pluća. Da nastavi svoj ionako težak životni put pomogao bi mu drenažni prsluk.

Riječ je o prsluku koji svojim visoko frekventnim osciliranjem pomaže mobiliziranju sluzi u dišnim putovima te time poboljšava iskašljavanje plućnog sekreta, povećava plućni kapacitet i smanjuje rizik od infekcija. Kako bi mu osigurali normalniji život, njegovi roditelji za taj prsluk moraju iznaći 108.000 kuna. Navode kako im Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje ne može platiti ni lipu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijeli život se borimo. I suprug i ja radimo, no nikako ne možemo prikupiti dovoljno novca. Pokrenuli smo i stranicu na Facebooku pod nazivom Humanitarna akcija 'za Dominica', međutim ni na taj način nismo uspjeli skupiti novac. Stoga smo prisiljeni potražiti i pomoć medija", kazala nam je Dominicova majka Jasmina Krizančić Pitra, dodajući kako je Dominic zbog visokih temperatura ovih dana ponovno završio u bolnici.

Svi oni koji žele pomoći četverogodišnjem Dominicu mogu to učiniti uplatom na ime Dominic Pitra u Zagrebačkoj banci. Broj računa je 2360000-3236864403 IBAN: HR9023600003236864403 SWIFT CODE: ZABAHR2X

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo