ČETVEROČLANA OBITELJ VEĆ MJESECIMA ŽIVI BEZ STRUJE: / HEP-u nisu dužni ni kune, ali sud im nije dopustio spajanje

Image
Foto: Ilustracija: Pixsell

Obitelj u blizini Zadra živi bez struje već tri i pol mjeseca

28.9.2018.
9:07
Ilustracija: Pixsell
VOYO logo

Jedna četveročlana obitelj iz Sukošana u blizini Zadra živi bez struje već tri i pol mjeseca. Majka (60), dvojica sinova i teško bolesna stara baka kojoj je 80 godina mjesecima žive kao u srednjem vijeku, izvještava Slobodna Dalmacija.

Razlog zbog kojega je ova obitelj ostala bez struje narušeni su obiteljski odnosi, a ne neplaćanje računa, kako bi se prvo moglo pomisliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, 12. lipnja zadarska je "Elektra" na zahtjev vlasnika dijela kuće gdje se nalazi brojilo električne energije isključila struju u cijeloj kući.

Nehumani čin

Zbog takvog nehumanog čina 60-godišnjakinja je podnijela tužbu tražeći od suda da donese "privremenu mjeru radi sprječavanja nasilja i nastanka nenadoknadive štete te zaštite zdravlja" kojom bi joj se omogućio suposjed cijele nekretnine, do kraja sudskog postupka oko same nekretnine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac Vranković je obavio očevid na drugom ročištu 28. kolovoza kada je utvrđeno da je obitelji to jedini dom te da tamo žive 18 godina.

Priča bi mogla potrajati mjesecima

Međutim, 21. rujna, sudac je donio rješenje kojim se njezin zahtjev odbija, s obrazloženjem da je "preuranjeno zaključiti jesu li ispunjene pretpostavke za opskrbu električnom energijom" i kako se tužiteljica ako ima dokaz o korištenju građevine i pravo na struju može obratiti "Elektri", iako sama "Elektra" prema rješenju nije prekoračila ovlasti i postupala je po nalogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelji zbog toga struja nije mogla biti privremeno priključena. Imaju pravo na žalbu, što se može oduljiti i nekoliko mjeseci do odluke. Tim gore po obitelj, jer zima je na vratima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo