Čekamo sve duže, ali 'pada' sve više osmjeha

Najviše se u redovima čeka u Rusiji i Bugarskoj, no nije puno bolje ni u BiH, Italiji i Turskoj, a najkraći su redovi u Švedskoj. Hrvatska je na visokom, 6.

24.8.2010.
8:40
VOYO logo

Hrvati čekaju u redovima sve dulje, sve je više ljudi ispred njih, ali na kraju čekanja sve su češće počašćeni smiješkom, pa su uslugom sve zadovoljniji. Rezultat je to istraživanja specijalizirane agencije za tajno istraživanje Herakleje, koja se tako pridružila međunarodnom istraživanju u 24 zemlje Europe.

S prosječnim vremenom čekanja od 9,6 minuta na šestome smo mjestu zajedno s Bugarima, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201007220085006Hrvati u prosjeku u redu susreću 3,9 kupaca ispred sebe, što je više nego 2008., kada je ta brojka bila 3,73 kupca. U odnosu na prosječno čekanje od 9,6 minuta, 2008. smo provodili u repu u prosjeku 6,6 minuta. Ove godine 30 posto hrvatskih kupaca smatra da se nešto može poduzeti kako bi se smanjili redovi.

Kad hrvatski kupci dođu na red, osmjehne im se 63 posto djelatnika, što je pozitivan pomak u odnosu na prije dvije godine, kada je više od polovice djelatnika ostalo – namrgođeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljstvo kvalitetom usluge – pozdravljanjem, upućenim osmijesima, uspostavljanjem kontakta očima i nastojanjem djelatnika da im pomognu – pokazalo je 80 posto Hrvata.

Šest sati u redu za putovnicu

Europskim kupcima u prosjeku je trebalo više od deset minuta da dođu na red, što je dvostruko više nego 2008. godine. Sve veći broj kupaca pokazuje nezadovoljstvo zbog čekanja u redovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživanje je provedeno u travnju, a tajni kupci posjećivali su različite prodajne i druge objekte u europskim gradovima. Općenito najdulje se čeka u poštama i bankama, a najmanje na autobusnim kolodvorima i u trgovinama odjeće. Najzanimljiviji podatak dolazi iz Bugarske, gdje je jedan tajni kupac čekao 6 sati u uredu za izdavanje putovnica, a ispred sebe izbrojio je samo 36 klijenata.

Prethodni članak:

arti-201007220085006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo