Čeka se mećava u Zagrebu, najmanje 15 cm snijega!

Vrijeme na poluotoku Pelješcu danas se znatno pogoršalo, a obilno pada snijeg koji mjestimice doseže i do pola metra.

3.2.2012.
17:05
VOYO logo

Temperature na Pelješcu su vrlo niske, a spuštaju se do -6 stupnjeva, koliko je izmjereno u mjestu Potomju. Promet pelješkom cestom teče uz velike teškoće, ralice su na terenu i čiste snijeg, a nije dopušteno prometovati kamionima s prikolicama i tegljačima.Zbog visokog snijega i hladnoće, nastava nije održana u osnovnim školama u Kuni i Trpnju.

Nastava je do daljnjega odgođena i u četiri osnovne škole u Metkoviću, gdje je jutros palo više od 30 centimetara snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela trpanjska općina od sinoć do jutros u deset sati bila je bez električne energije, no sada je opskrba strujom uredna, no mogući su novi prekidi zbog velikih nanosa snijega.

U Zagrebu se očekuje snježna mećava

Zbog obilnih snježnih padalina zatvorene su prometnice i četiri granična prijelaza između BiH i Hrvatske, kao i promet brojnim cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg će nastaviti padati tijekom petka navečer u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Zagrebu, a ponegdje će ga pasti i do 15 centimetara. Obzirom da puše jak vjetar koji ujedno stvara dodatni osjećaj hladnoće, lako je moguće da večer u Zagrebu obilježi sniježna mećava.

Snijeg će padati i tijekom subote, posebice u istočnom dijelu Hrvatske te u Lici, a prestanak oborina u većini krajeva očekuje se u nedjelju. I dalje će biti vrlo hladno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo