ČEKA SE BLAGOSLOV NADBISKUPIJE / Sportski kamp možda na novoj lokaciji umjesto na Sveticama

25.3.2015.
20:16
VOYO logo

No ako u tome ne uspiju razgovarat će o novoj lokaciji i nastojati uvjeriti Hrvatski nogometni savez da to ulaganje ipak treba biti na području Zagreba.

Švaljek je na konferenciji za novinare na temu Akti gradonačelnika rekla da su Gradska uprava i nadležni gradski uredi ispunili sve uvjete za potpisivanje ugovora s HNS-om i početak investicije, jedino još nisu osigurali suglasnost Zagrebačke nadbiskupije da neće ulagati žalbu na građevinsku dozvolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O toj temi predstavnici Gradske uprave razgovarali su s kardinalom Josipom Bozanićem, koji je izjavio da ne želi stajati na putu tom ulaganju, no, još nisu dobili suglasnost za izdavanje građevinske dozvole od Zagrebačke nadbiskupije.

Zbog toga točka o izgradnji sportskog kampa na Sveticama, iako je bila u najavi, nije stavljena na dnevni red zagrebačke Gradske skupštine zakazane za 26. ožujka, rekla je Švaljek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još uvijek očekujem i vjerujem da će Zagrebačka nadbiskupija izdati takvu suglasnost, no ako se to ne dogodi treba tražiti novo rješenje", istaknula je Švaljek dodavši kako još ne postoji 'plan B', ali treba pokušati s HNS-om razgovarati o nekoj drugoj lokaciji te ih uvjeriti da se ulaganje u kamp ipak dogodi na području Zagreba.

Na pitanje o kojoj se lokaciji radi Švaljek je odgovorila da za sada ne može govoriti o tome, ali "ako ne ide jednim putem, onda treba tražiti drugi put".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ostane bez punomoći – podnijet će ostavku

Švaljek je potvrdila kako će u slučaju da ostane bez punomoći za obnašanje dužnosti gradonačelnika podnijeti ostavku, u Gradskoj skupštini aktivirati mandat i osnovati klub nezavisnih gradskih zastupnika.

Švaljek je novinarima najavila kako je u slučaju da Milan Bandić umjesto nje opunomoći drugu zamjenicu Vesnu Kusin moguć i niz drugih scenarija, no o tome nije željela govoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolegica Kusin i ja radimo kao i do sada. U ovom trenutku sam ja opunomoćena za obnašanje funkcije gradonačelnika, a obje nastojimo učiniti sve što je u našoj moći i što je u interesu Grada i građana Zagreba", rekla je Švaljek na konferenciji za novinare povodom sjednice Gradske skupštine, koja će 26. ožujka zasjedati prvi put nakon raspada koalicije Kluba zastupnika Milana Bandića s partnerima iz HSLS-a, HSS-a i HSU-a, tako da Švaljek neće imati osiguranu većinu u Skupštini.

Gradska skupština zasjedat će i bez zastupnice na Listi Milana Bandića, akademkinje Vide Demarin, koja je podnijela ostavke na funkciju gradske zastupnice te na članstvo u Nadzornom odboru Zagrebačkog holdinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Demarin je potvrdila Hini da je prošlog petka podnijela ostavke, no o razlozima nije željela govoriti. Njezine ostavke odnose se i na mjesta u skupštinskim odborima za zdravstvo, te međugradsku i međunarodnu suradnju.

Demarin je u zagrebačku politiku ušla na lokalnim izborima 2013., a prema tvrdnjama iz Uskoka, ona je bila svjedok na kojega je Bandić pokušao utjecati, zbog čega je ponovno završio u istražnom zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njezino mjesto u Skupštini trebao bi doći netko drugi s Bandićeve liste, a nagađa se da su među kandidatima Josip Petrač, koji je iz Skupštine otišao u rujnu prošle godine, te Ivan Šikić koji je odradio tri mandata gradskog zastupnika.

Mediji nagađaju i da bi s odlaskom Demarin i potencijalnim odlaskom Sandre Švaljek s mjesta zamjenice gradonačelnika, "bandićevci" mogli izgubiti još neke članove u Gradskoj skupštini koji bi podržali Sandru Švaljek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na predloženom dnevnom redu skupštinske sjednice je 29 točaka, među njima i prijedlog Kluba HSLS-a i HSS-a za izdvajanje Ureda za kulturu iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, što se predviđa izmjenom Odluke o ustrojstvu i djelokrugu gradskih upravnih tijela.

Gradski zastupnici bi trebali raspravljati i o prijedlogu zaključka Sandre Švaljek o prihvaćanju Strategije kulturnog i kreativnog razvitka Grada Zagreba 2015. – 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dnevnom redu je i njezin prijedlog davanja suglasnosti za sklapanje Ugovora o Izradi projektnih podloga i projektne dokumentacije za obnovu pilot bloka Klaićeva-Medulićeva -Deželićeva-Kačićeva u sklopu II. faze Programa "Revitalizacija i energetska obnova Donjeg grada", kao i Izvještaj o stanju imovine Grada Zagreba za 2012. i 2013.

Švaljek je Skupštini na prihvaćanje predložila i odluku o davanju u zakup i na drugo korištenje javnih površina, a na dnevnom je redu i Izvještaj o provedbi mjera i aktivnosti za 2014. iz Zagrebačke strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom u razdoblju od 2011. do 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je i Izvješće o provedbi mjera i aktivnosti za 2014. iz Zagrebačke strategije zaštite od nasilja u obitelji za razdoblje od 2011. do 2016. godine. Zastupnici će razmotriti i Izvještaj o stanju i kretanju sigurnosnih pokazatelja na području grada u prošloj godini.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo