Čeka nas kiša, orkanska bura, pa čak i snijeg

U tjednu pred nama slijedi nam najjača promjena vremena dosad u jeseni.

10.11.2013.
16:10
VOYO logo

Naime, u ponedjeljak će na kopnu biti oblačno s kišom, vrlo vjetrovito i hladnije. Na Jadranu se očekuju pljuskovi i grmljavina, a u Gorskom kotaru i Lici ponegdje je moguć snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, najavljuju u DHMZ-u. I na zagrebačkom je području na vrhovima okolnog gorja moguć snijeg. Glavnina kiše, mjestimice obilnije, očekuje se u noći i u prvom dijelu dana.

Vjetar će biti umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana očekuje se jaka i olujna, ponegdje i orkanska bura, osobito podno Velebita. Temperatura će se kretati od 5 na zapadu do 12°C na istoku, u gorju od 0 do 4, a na Jadranu od 9 do 18°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narednih dana na kopnu nas također čeka oblačno vrijeme, povremeno i mjestimice sa slabom kišom. U utorak je u Lici još mjestimice moguć snijeg. U utorak će još mjestimice puhati jak sjeveroistočnjak, a zatim će oslabjeti. U četvrtak je najavljeno djelomice sunčano i prohladno vrijeme. Na moru će od utorka biti djelomice sunčano, a u srijedu se očekuje mjestimice malo kiše. U utorak još jaka i olujna bura, koja će u srijedu prolazno oslabjeti, a zatim u četvrtak opet pojačati. Najviša temperatura zraka uglavnom od 15 do 18, a u utorak na sjevernom dijelu niža, predviđaju iz DHMZ-a. Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pišite nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo