Tito će ipak večeras doći u vaše domove

Prvi nastavak Vrdoljakovog serijala Tito, koji ukupno broji 12 nastavaka, ipak će večeras biti prikazan na prvom programu HTV-a točno u 20 sati, potvrdio je za net.

19.3.2010.
16:40
VOYO logo

Naime, nakon što je u medijima objavljeno kako je serijal Tito redatelja Antuna Vrdoljaka skinut sa satnice HTV-a, na najvećoj televizijskoj kući u Hrvata održan je sastanak na kojem su riješene nastale nesuglasice.

arti-201003190057006Kako je objasnio Danko Družijanić, do nesporazuma je došlo zbog različitih tumačenja odredbi ugovora. Vrdoljak je umjesto šest snimio čak dvanaest epizoda serijala, što na HRT-u, iako je to bilo poznato već mjesecima, nisu shvatili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netko je očito stvorio paniku da bi HRT trebao isplatiti višak epizoda, no odredbe ugovora su jasne i 'račun' između Vrdoljaka i HRT-a je čist.

Inače, serijal je nastao u koprodukciji HRT-a i 'Mediteran filma', a u njemu sudjeluju svjedoci vremena, povjesničari, političari i mnogi ljudi iz političkog, kulturnog i javnog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 12 nastavaka bit će prikazan život Josipa Broza Tita od djetinjstva do smrti 1980. godine kroz mnoge filmske i televizijske zapise iz već pomalo zaboravljenog vremena, dok će u igranom dijelu serije nastupiti brojni hrvatski glumci: Boris Svrtan (Tito), Mirjana Rogina (Jovanka Broz), Ivo Gregurević (Staljin), Goran Višnjić, Nataša Janjić, Goran Navojec, Tarik Filipović, Goran Grgić...

Direktor fotografije je Vjekoslav Vrdoljak, a glazbu je napisao Arsen Dedić. Na projektu je pune tri godine radila ekipa od stotinjak ljudi, a procjenjuje se da stoji nešto manje od milijun eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo