ČASOPIS 'IDENTITET' NA RUBU STEČAJA: /

Srpski demokratski forum pisao Kolindi i Vučiću, tvrde da im u Hrvatskoj politički podmeću'

Image
6.10.2017.
17:36
VOYO logo

Predsjednik Upravnog odbora SDF-a Veljko Džakula pritom je optužio Vladin Savjet za nacionalne manjine za politički pritisak, no predsjednik Savjeta Aleksandar Tolnauer odbacio je optužbu ustvrdivši kako se postupilo u skladu s nalazom revizije i zbog SDF-ova kršenja ugovora.

Iz SDF-a u pismu navode kako im je Savjet "pod političkim pritiskom" za 2016. godinu prepolovio financijska sredstva za časopis pa su mogli izdati samo šest, umjesto dvanaest brojeva časopisa. Također im je dodatno otežao rad neisplatom dijela odobrenih sredstava za 2015. godinu, tvrde u SDF-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"lako smo u 2016. godini izdali ugovorenih šest brojeva, Savjet se ponaša kao da nismo ispunili svoju obvezu za tu godinu pa nam je za 2017. (kao i iduće tri godine) uskratio financiranje časopisa, a uz to zahtijeva povrat financijskih sredstava koja smo u 2016. strogo namjenski potrošili na izdavanje časopisa, što se jasno vidi iz financijskih izvještaja dostavljenih Savjetu na koja nisu imali primjedbi", ističe SDF u pismu.

Na taj je način SDF doveden u blokadu i na rub stečaja. "Radi se o očitom političkom podmetanju pomoću kojeg se nastoji eliminirati organizaciju predanu očuvanju identiteta Srba u Hrvatskoj i njihove integracije u hrvatsko društvo", tvrdi se u pismu koje je potpisao Džakula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjet za nacionalne manjine postupio je sukladno sukladno kriterijima za dodjelu sredstava i nalazima revizije, a temeljem ugovora koji je prekršen, izjavio je Hini predsjednik Savjeta Aleksandar Tolnauer dodavši kako se radi se o zamjeni teza i "nerealnim virtualnim tumačenjima", o čemu je spreman dati na uvid svu dokumentaciju.

"Džakula je debelo prekršio sve norme pa su mu već prethodne godine smanjena sredstva zbog nenamjenskog trošenja. To što pokušava to tumačiti političkom odlukom i da sam s HDZ-om i premijerom Andrejem Plenkovićem namjerno ukinuo 'Identitet' da bi Milorad Pupovac bio glavni, ne samo da su notorne budalaštine, nego je za sud", ustvrdio je Tolnauer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo