Skandal na jugu Hrvatske / Časna sestra preplašila učenike: 'Joga je prizivanje vraga, dogodit će vam se nešto loše'

Image
Foto: Profimedia

Roditelji tvrde kako je časna sestra u jednom trenutku i pitala tko od roditelja i djece ide na jogu

10.11.2023.
9:23
Profimedia
VOYO logo

Časna sestra, koja predaje vjeronauk u Osnovnoj školi Lapad, toliko je isprepadala učenike svojim stavovima i porukama oko prakticiranja joge, da je cijeli slučaj eskalirao do roditelja i ravnateljice.

Časna sestra je, naime, u sklopu svog sata predavala o drugim religijama, između ostalih i o hinduizmu i budizmu. Tom je prilikom spomenula kako pripadnici tih religija prakticiraju jogu koja u naravi predstavlja ''prizivanje vraga''. To je izazvalo strah kod dijela učenika, a posebno kod onih koji i sami idu na jogu, kao i kod onih čije majke idu na jogu. Sve je eskaliralo raspravom koju su i djeca potakla jer im u tim godinama sigurno nije bilo ugodno čuti kako zbog hobija kojim se bave ''prizivaju vraga'', piše Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio roditelja tvrdi da su se djeca prepala. Časna im je svojim objašnjenjima utjerala strah u kosti, da će im se dogoditi nešto loše, zbog čega su čak spomenuli i odustajanje od joge. Revoltirani roditelji zatražili su sastanak s ravnateljicom. Dubrovački dnevnik doznaje kako je cijeli postupak ispitivanja detalja i okolnosti i na službenoj razini u tijeku.

POGLEDAJTE VIDEO: Svećenik koji ne voli djecu. Odbio, pa stručnjak za autizam još i objasnio, koji su crkveni obredi djeci s autizmom prilični, a koji nisu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji otkrili bizarne detalje

Roditelji tvrde kako je časna sestra u jednom trenutku i pitala tko od roditelja i djece ide na jogu uz komentar kako kršćani to nipošto ne bi smjeli prakticirati. Navodno je časna odgovorila djeci, koja su joj rekla kako su oni koji idu na jogu sretni, tako što je spomenula kako je ''jedna njena prijateljica išla na jogu te potom počinila samoubojstvo''.

Tvrde kako je curici koja je rekla kako ide na jogu pojašnjavala da će joj se dogoditi nešto loše. Navodno je dodala kako sve hinduističke predmete u kući treba spaliti, nikako baciti jer, kako je rekla, ako se samo bace, onda će iz tih predmeta izaći duh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, joga je staroindijska disciplina čiji je cilj kroz koncentraciju i tjelesne pokrete postići stanje fizičke, psihičke i duhovne ravnoteže te je znanstveno dokazano kako donosi brojne blagodati fizičkom, mentalnom i duhovnom zdravlju. Međutim, u kršćanskom nauku se često percipira kao 'new age' ili jednostavno praksa koja je obilježje druge religije. No nipošto prizivanje vraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo