OGLAS

ŠEF HZJZ-A / Capak o trovanjima: Ima jako puno čudnih informacija, moguća je i sabotaža

Image
Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

'Ključni odgovor ćemo dobiti nakon što Centar za kriminalistička vještačenja Vučetić izvrši analizu uzoraka koji su uzeti direktno na licu mjesta i koji su popijeni od osobe', rekao je Capak

9.11.2023.
11:31
Davorin Višnjić/Pixsell
VOYO logo

U srijedu su u bolnice diljem Hrvatske zaprimljene 34 osobe zbog sumnje na trovanje gaziranim pićima. U trgovinama diljem Hrvatske povučeni su Coca- Colini proizvodi po naredbi Državnog inspektorata. Tom se prigodom oglasio i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

"Jučer sam raspolagao s brojkom od 14 osoba koje su se nakon konzumacije gaziranih pića javile liječnicima, danas je ta brojka 30 ili više od 30. Srećom, gotovo svi ti slučajevi su blage naravi. Poduzimaju se široke mjere i akcije, DORH i policija poduzimaju mjere vezane uz prijavu tih slučajeva. Isto tako, sve slučajeve prati i Državni inspektorat, uzima uzorke i dostavlja ih u HZJZ. Do jučer navečer završili smo analize riječkih uzoraka koji su došli u dva navrata i završili smo uzorke iz Zagreba vezane za one prve slučajeve na Rebru. Ti uzorci ne pokazuju nikakva odstupanja od normalnih vrijednosti i u njima se sigurno ne nalazi ništa što bi moglo uzrokovati ovakve ozljede", rekao je Capak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da će se analize nastaviti.

"Ključni odgovor ćemo dobiti nakon što Centar za kriminalistička vještačenja Vučetić izvrši analizu uzoraka koji su uzeti direktno na licu mjesta i koji su popijeni od osobe", rekao je Capak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'pružamo podršku' /

Coca-Cola: 'Jedna serija je sigurna, a naše interne analize i dalje ne pokazuju nepravilnosti u proizvodnji'

Image
'pružamo podršku' /

Coca-Cola: 'Jedna serija je sigurna, a naše interne analize i dalje ne pokazuju nepravilnosti u proizvodnji'

"Čim smo doznali za drugi slučaj na Rebru počeli smo istraživati kontaktirali smo sustav ravnog uzbunjivanja za hranu, oni nisu imali sličan primjer, a kontaktirali smo i kolege u Austriji, oni su rekli da nisu imali nikakav takav slučaj."

"Tu ima jako puno čudnih informacija i stvari koje su se dogodile. Ja se nadam da čim ćemo imati rezultate policijskih očevida i rezultate Centra za kriminalistička istraživanja, da ćemo imati odgovor", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sabotaža je također moguća. U povijesti smo imali slučajeva incidentnih trovanja. Za ovaj slučaj ne mogu još ništa konkretno reći jer nemamo rezultate", rekao je Capak.

POGLEDAJTE VIDEO: Psihologinja o porukama koje smo svi dobili: 'Proširit ćemo ih. Možda je fake news, ali možda mogu svoje najmilije zaštititi'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Brak na prvu
Dosje Jarak
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Sluga naroda
Zlatni dečko
default_cta
Megadance
Južni vetar
Gabby
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Oklada stoljeća
VOYO logo