bilo je i smrtno stradalih / Čak 3500 prometnih prekršaja! Toliko ih je zabilježeno protekli vikend: Evo čega je bilo najviše

Image
Foto: Marijan Susenj/Pixsell

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika te svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Utvrđeno je više od 3500 prometnih prekršaja

11.12.2023.
16:45
Marijan Susenj/Pixsell
VOYO logo

Policijski službenici svih policijskih uprava, proteklog vikenda utvrdili su ukupno više od 3500 prekršaja, a poseban naglasak su stavili na vožnje pod utjecajem alkohola i prekoračenja brzine, kojih je zajedno bilo oko 1400, javlja MUP.

Ovaj vikend izbrojane su slijedeće brojke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- 375 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola,
- 1.024 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja,
- 441 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa,
- 159 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske, a bilo ih je 76. Najveća koncentracija alkohola u količini od 3,33 g/kg izmjerena na području Policijske uprave osječko-baranjske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
na županijskoj cesti /

Teška prometna nesreća kod Vinkovaca: Poginule dvije osobe

Image
na županijskoj cesti /

Teška prometna nesreća kod Vinkovaca: Poginule dvije osobe

Rekorder po broju utvrđenih prekršaja prekomjerne brzine je Policijska uprava zagrebačka sa 144 takva prekršaja, ali rekorder u brzini je iz Splitsko - dalmatinske uprave sa slučajem vožnje od 187 km/h.

Vozači s područja Policijske uprave splitsko-dalmatinske najmanje su koristili sigurnosni pojas, te su najviše nepropisno koristili mobitel za vrijeme vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na cestama Republike Hrvatske u razdoblju od 08.12.2023. do 10.12.2023. dogodilo se 59 prometnih nesreća s nastradalim osobama, od kojih 16 pripada kategoriji teških prometnih nesreća. Dogodile su se dvije nesreće s poginulim osobama, a 14 s teško ozlijeđenim osobama.

"S ciljem smanjenja stradavanja i podizanja razine sigurnosti, poduzimanje navedenih mjera u prometu se nastavlja.
Ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može dogoditi u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život", poručuju iz MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: 'Joso je stradao u prometnoj nesreći prije 10 godina. To su bili iznimno teški trenuci, a sada je primjer i inspiracija mnogima'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo