Čačićeva supruga duguje radnicima milijun kuna

3.5.2010.
13:04
VOYO logo

Direktor ADI Produkta Fahir Mujanić kaže da su radove započeli još u listopadu prošle godine i završili ih u roku, piše Večernji list.

I dok Radimir Čačić na Međunarodni praznik rada govori na skupu u Zagrebu o radničkim pravima, tvrtka u vlasništvu njegove obitelji radnicima duguje preko milijun kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mujanić ističe da je prema ugovoru, koji je njegova tvrtka potpisala s Coning Ecogradnjom, vrijednost radova milijun i 340 tisuća kuna, a dosad im je uplaćeno svega 259 tisuća kuna. Kad su započeli radove u listopadu prošle godine, tvrtka je na gradilište dovela čak 25 radnika.

"Čim smo počeli raditi, počeli su problemi. Nisu nam osigurali odgovarajuće materijale za rad, a zatim su nabavili premalo materijala. Stalno su kasnili s plaćanjem, a bilo je i niz drugih muljaža", objasnio je Mujanić, koji je danas, osam mjeseci kasnije, stjeran pred zid. Broj radnika pao je na pet, dužan im je plaće i doprinose, ne može plaćati kredite, a ni poreze, a Coning mu duguje toliki novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijeli prošli tjedan pokušavao sam kontaktirati s direktorom Ptičekom, no nije mi se želio javiti. Ispostavio sam im situacije za siječanj i veljaču na iznos od 591.393 kune, no nisu ih platili. Za ožujak i travanj nisam mogao jer bih morao platiti državi PDV, a nemam čime. Ptiček mi je, kako bi spriječio prosvjed, nudio stan u zalog za 350.000 kuna, ali sam tražio dio duga u novcu i na ostatak zalog ili garanciju, ali nije pristao", ispričao je u petak Mujanić, kojem je navodno tog dana uplaćen novac.

Sami radnici kažu da su spremni uz gazdu prosvjedovati i spavati na otvorenom tako dugo dok im ne plate dug, a u tome ih neće spriječiti ni loše vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor tvrtke Coning Ecogradnja Stjepan Ptiček oglasio se demantijem kojeg prenosimo u cijelosti.

Spomenuti članak napisan je neistinito i očito tendenciozno, s namjerom dezinformiranja čitatelja vašeg cijenjenog lista. O pristupu autorice članka najbolje govori činjenica što se uopće nije potrudila, na službenim internet stranicama Središnjeg klirinško depozitarnog društva, provjeriti vlasničku strukturu našeg društva. Da je to učinila, lako je mogla utvrditi da gospođa Marija Čačić nije (a niti je ikada bila!) vlasnica – a kamo li većinska vlasnica – društva Coning Ecogradnja iz Varaždina. Štoviše, ona nije ni u upravnoj strukturi našeg društva. Samim time povezivanje ove izmišljene priče s gospodinom Čačićem možemo komentirati samo kao zloću. Tvrtka Coning Ecogradnja ispunjava svoje obaveze prema svojim partnerima sukladno današnjim uvjetima poslovanja u našoj djelatnosti, gdje su rokovi plaćanja nažalost pomaknuti znatno iznad ugovorenih. U ovom slučaju – na izgradnji hotela Trakošćan – naš kooperant tvrtka ADI-Produkt d.o.o. ima pomak kod plaćanja dospjelih situacija do 30 dana, što je mnogo manje nego li su kašnjenja plaćanja naših naručitelja. Napominjemo da je Coning Ecogradnja ozbiljna i stabilna tvrtka koja je uvijek izvršavala svoje obveze bez obzira na otežano poslovanje zbog situacije u privredi, pa ćemo tako i ubuduće naše obaveze prema dobavljačima i podizvođačima rješavati promptno prema naplati naših potraživanja. U ovom konkretnom slučaju lako se može zaključiti da potez firme ADI-Produkt d.o.o. nije poduzet prvenstveno zbog kašnjenja u plaćanju, već sračunat zbog očekivane naplate štete koja će im se obračunati zbog izrazito nekvalitetno izvedenih radova i štete na opremi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo