NAJAVIO PREUZIMANJE DUŽNOSTI / Čačić si već izabrao fotelju u Vladi!

Image
Foto: PIXSELL

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić izjavio je kako će, ostanu li izborni rezultati isti kakvi su sada, kada Kukuriku koalicija osvaja natpolovičnu većinu u Saboru, biti novi potpredsjednik Vlade.

4.12.2011.
22:48
PIXSELL
VOYO logo

Čačić je izjavio da, ukoliko rezultati ostanu ovakvi kakvi pristižu iz DIP-a, a po kojima Kukuriku koalicija osvaja 77 mandata, prema koalicijskom sporazumu preuzima dužnost potpredsjednika Vlade.

"Ti rezultati potvrđuju predizborne ankete i u tim će se okvirima kretati i izborni rezultat", ocijenio je Čačić, koji je u izborni stožer Kukuriku koalicije došao oko 20,30 sati, a nedugo nakon njega došli su i čelnici IDS-a i HSU-a Ivan Jakovčić i Silvano Hrelja. Sve brojnije pristaše Kukuriku koalicije još uvijek čekaju čelnika SDP-a i premijerskog kandidata Kukuriku koalicije ZoranaMilanovića.

Čačić je rekao kako se u svim demokratskim sustavima snaga izbornog rezultata i pobjede na izborima povezuje s dubinom krize u zemlji. "U tom smislu i nemamo nekog velikog razloga za euforiju", ocijenio je čelnik HNS-a.

Upitan koliko će vremena trebati koaliciji da po ulasku u Banske dvore snimi situaciju u državi, Čačić je odgovorio da otprilike znaju kakva je situacija te da će u idućih 60-90 dana pripremati novi državni proračun za iduću godinu. Dubinski će, istaknuo je, nastaviti snimati situaciju kako bi se vidjelo koje su otvorene stavke i, primjerice, što sve to Hrvatsku ugovorno obvezuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo