PORUKA DRŽAVNOJ REVIZIJI / Čačić odbio otkriti na što je potrošio više od pola milijuna kuna: 'Neka pitaju svoju mamu'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Državna revizija nema pravo ispitivati s kim se župan i njegovi zamjenici nalaze', kazao je Čačić

19.2.2020.
10:10
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Državna je revizija pročešljala poslove Varaždinske županije na čijem je čelu Radimir Čačić te su došli do zanimljivih podataka. U izvješću za 2018. godinu piše kako je na ime reprezentacije utrošeno više od pola milijuna kuna. Točnije, od toga je novca 366.860 kn potrošeno na ugostiteljske usluge, ali niti jedno od izvješća nije detaljno i ne govori s kime se to Čačić na druženjima nalazio.

Zbog manjka informacija Revizija je zaključila kako je upitna opravdanost takvih troškova. Nadalje, Revizija je bila nezadovoljna i bilježenjem informacija o službenim putovanjima koji su uglavnom objašnjeni kao ”sastanak” bez povoda, svrhe ili drugih aktera, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manjkava je i evidencija o korištenju vozila. U globalu, Revizija je u Varaždinskoj županiji imala posla, a bilješke su predali Županiji. Čačić se na prigovore nije previše obazirao već rekao kako ga Ministarstvo uprave nema pravo pitati s kim je i kada ručao.

"Ukratko, lijepo sam im rekao da sve što ih zanima fino pitaju svoju mamu, s obzirom na to da mene ne smiju", rekao je Čačić za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne moramo polagati račune Državnoj reviziji"

Dodao je kako on i njegovi zamjenici ne moraju polagati račune Državnoj reviziji već isključivo biračima.

"Državna revizija nema pravo ispitivati s kim se župan i njegovi zamjenici nalaze, o čemu međusobno razgovaramo i koji su bili naši motivi nalaženja, a posebno nije zabilježeno da bi ta ista Revizija, na temelju ovih podataka, procjenjivala jesu li naši sastanci opravdani ili ne", objasnio je Čačić za Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo