Čačić: Da, mi smo naravno u krizi

"Ekonomski institut je objavio činjenice o kojima govori i Vlada. Da, mi smo naravno u krizi. Podaci koje je prošla Vlada iznosila da smo prošle godine izašli iz krize su se pokazali netočnim.

3.5.2012.
11:08
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić odgovorio je na pitanje jesu li fiksne naknade za plin protuzakonite.

"Ništa što je Vlada učinila nije protuzakonito, to možete biti sigurni. Vlada je dužna poštivati zakone", rekao je Čačić objasnivši kako su brojke koje je iznio na prošloj sjednici Vlade, a koje se odnose na povećanje cijene plina izračunate matematički. "Kao što sam rekao, dali smo brojeve koji su izračun prema Državnom zavodu za statistiku, a za sve podbrojeve po svakoj pojedinoj stavci, što jedna obitelj troši više ili manje, kolika je potrošnja u Zagrebu, Varaždinu ili Puli, razina varijacija je beskonačna", izjavio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korigirane crne prognoze

Potpredsjednik Vlade komentirao je i izvještaj Ekonomskog instituta u kojem stoji da je Hrvatska u krizi. "Ekonomski institut je objavio činjenice o kojima govori i Vlada. Da, mi smo naravno u krizi. Podaci koje je prošla Vlada iznosila da smo prošle godine izašli iz krize su se pokazali netočnim. Je li to bilo namjerno ili ne, sasvim je svejedno, činjenica je da su ispravljeni i Ekonomski institut konstatira tu istu činjenicu.

Njegova prognoza je -1, a to je bolje od svih prognoza koje su dosad davali, a one su bile -2. Ekonomski institut je u tom smislu korigirao dosadašnje jako crne prognoze na bolje. Drugim riječima, dva put su bolje nego su bile prije 4 mjeseca", komentirao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Cijene plina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo