Čačić: Ferenčak se neće vratiti u JANAF

'Proces traje. On ima jednu fazu - ročište i tada neće biti izrečena presuda', kometirao je Radimir Čačić suđenje u Mađarskoj.

18.2.2012.
15:00
VOYO logo

Radimir Čačić ponovo je glavni kandidat za šefa svoje stranke dok će se na mjesto dva potpredsjednika HNS-a kandidirani Vesna Pusić i Ivan Vrdoljak.

Dobro raspoloženi trojac je na konferenciji za novinare prije početka sjednice središnjeg odbora HNS-a najavio kandidacijski postupak čiji će službeni rezultati biti poznati sredinom ožujka. Iako se nagađalo kako bi za mjesto predsjednice HNS-a mogla i trebala kandidirati sama Vesna Pusić te kako su odnosi u stranci prilično narušeni, sve navode HNS-ovci su demantirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovo je naš prijedlog za predsjedništvo stranke'', jasno su poručili ne ostavljajući mogućnost nekom stranačkom kolegi da se rame uz rame s Čačičem izbori za šefa stranke. Poručuju uglas, niti unutarstranački, a niti oni koalicijski odnosi nisu narušeni.

''U stranci nema nikakvih problema, jedinstvo je predsjedništva. Radi se normalno i sve funkcionira'', poručio je Ivan Vrdoljak, dok je Vesna Pusić poručila kako je upravo SDP njihov nezaobilazan i dobrodošli partner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranka osim što će na izbornom saboru birati novog predsjednika i potpredsjednike birat će i Nadzorni odbor, Sud časti te Odbor za Statut. No što ako i kada Čačića koji juri u stolac šefa svoje stranke, sredinom travnja, sustigne presuda zbog prometne nesreće koju je skrivio u Mađarskoj?

''Proces traje. On ima jednu fazu - ročište i tada neće biti izrečena presuda'', obranio se na novinarsko pitanje Čačić. Poručio je i kako se Ferenčak neće vratiti u JANAF unatoč Vladinoj odluci da i nepravomoćno osuđeni mogu sjediti u Nadzornim odborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo