Bura srušila stablo i prevrnula teretnjak

Olujni udari bure koja puše kod Makarske izazvali su teškoće u prometu.

27.2.2012.
8:53
VOYO logo

Otežano se, zbog bočnih udara vjetra, vozi i na državnoj cesti D1 na dionici Vrlika-Sinj-Brnaze-Klis-Split. Državna cesta D54 Maslenica – Zaton Obrovački, autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica i Jadranska magistrala (D8) između Senja i Svete Marije Magdalene otvorene su za sve skupine vozila, priopćio je HAK.

Također, u prekidu su linije Split-Bol-Jelsa, Lastovo-Vela Luka-Hvar-Split (s polaskom u 5.30 sati) i Lastovo-Split (s polaskom u 6.15 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bura nije nanijela štetu samo u Makarskoj, gdje su zabilježeni udari od 200 kilometara na sat, već i u Splitu. Tamo je nastradao sajmišni šator na Žnjanu.

Bez oborina, ali s olujnim udarima bure

Iako su meteorolozi predviđali da bi u kontinentalnom dijelu zemlje u ponedjeljak mogao pasti snijeg, u većini je Hrvatske osvanulo sunčano jutro. Iako danas ne očekuju oborine, meteorolozi upozoravaju na jake udare bure. Na stranici Državnog hidrometeorološkog zavoda objavljeno je upozorenje da obalu srednjeg i južnog Jadrana čekaju udari bure 40-60 čvorova, dok se na otvorenom moru očekuje tramontana 35-45 čvorova. Vjetar će oslabiti tijekom noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak se u unutrašnjosti očekuje barem djelomice sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku, uglavnom bez oborina. Na Jadranu će biti sunčano, ali uz mjestimice olujne udare bure. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 3 do 8, a na Jadranu između 7 i 12°C.

U utorak se pak u kopnenom području očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslijepodne i osobito u noći na srijedu očekuje se mjestimice kiša i snijeg, najčešće u Slavoniji i Lici. Vjetar će biti slab, na dijelu srednjeg i južnom Jadranu umjeren i jak sjeverac i bura, predviđaju u DHMZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo