BURA DIVLJAČKI UDARALA, A VOZAČI NISU HTJELI SIĆI S A1: / 'Putnik mu je rekao da će nas sve ubiti, a on je uzvratio 'Ja sam ovdje vozač'

Image

Autobus su na kraju s autoceste morali skidati presretači tik prije najkritičnije točke

23.2.2019.
17:36
VOYO logo

Zbog jake bure, sinoć je na dijelu autoceste A1 bilo zabranjen promet autobusima, a kako je vjetar jačao, zabranen je i asobnim automobilima. No to ništa nije značilo vozaču FlixBusa koji je vozio na liniji Mostar-Split-Zagreb. Usprkos upozorenjima i zabrani prometovanja, on je autobus s 35 putnika nastavio voziti po autocesti. Nije pomoglo ni kada su ga upozorili zabrinuti putnici.

'Rekao je da ćemo na prvom izlazu, ali je nastavio'

"Nakon što su putnici primijetili upozorenja na autocesti, jedan putnik je pomislio da vozači možda nisu obratili pažnju te ih je on upozorio pozivajući se na HAK, a vozač je na to rekao da ćemo izaći na prvom izlazu. Radilo se o izlazu Posedarje, gdje smo se trebali preusmjeriti na stari Maslenički most, no vozač ipak neobjašnjivo ostaje na autoputu A1. Nakon toga putnici se počinju buniti i shvativši da idemo na Maslenički most preko autoceste, nastala je mala panika i situacija nije bila ugodna. Jedna putnica je vozaču rekla da se ne osjeća sigurno na što joj je vozač rekao da gleda svoja posla, da je on vozač" rekao je jedan od putnika za Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ih na Masleničkom mostu vjetar snažno zanosio, vozač je nastavio autocestom te nije sišao ni na Maslenici, a kada mu je jedan putnik rekao da će ih sve ubiti, vozač je uzvratio s "ja sam ovdje vozač". Ali ne zadugo jer je ih je zaustavila policija.

'Samo su se smijali'

"20 sekundi nakon toga, prilaze presretači policije zadarskih tablica te, na sveopće oduševljenje putnika, daju signal vozaču da hitno zaustavi autobus, te se to i dogodilo na odmorištu Jasenice, svega nekoliko stotina metara prije najkritičnije točke autoputa, gdje bi, prema riječima obojice policajaca iz njihovog dugogodišnjeg iskustva, postojala velika opasnost od prevrtanja. Stvar je jednostavna, na tom dijelu autoputa skreće se u lijevo, direktno prema smjeru iz kojeg bura puše" prepričava putnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ni to nije smelo vozačer koji su putnicima rekli da "će stati 10 minuta i onda nastaviti". "Policajci su ušli u autobus i upitali vozača je li on normalan, je li svjestan da ima 35 ljudi u busu i da je zabrana prolaska" prepričava putnik dodajući kako su se vozači samo smijali. Na kraju, sklonili su se od bure na benzinskoj postaji gdje su i prenoćili jer je zabrana prometa vrijedila cijelo vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo