službena statistika / Buntovno krše pravila ili najstroži policajci: jesu li Slavonci najlošiji vozači u Hrvatskoj?

Slavonci su, kaže policijska statistika, najlošiji vozači. Policajci PU osječko-baranjske, lani su napisali najveći broj prometnih kazni po broju stanovnika

27.3.2016.
19:10
VOYO logo

Dok se još cijela Hrvatska sjeća brutalnog policijskog privođenja starice koja je u Osijeku prešla cestu na crveno i nije se odazvala policijskom službeniku, mnogi Osječani također pamte po lošem tamošnju policiju. Naime, kako je baka dobila po leđima, oni su dobili su po džepu, jer statistički, najviše se prometnih kazni piše upravo u Slavoniji.

Policijska statistika govori, jedino se u Zagrebu piše više kazni. Duplo više nego u Osijeku, ali Zagreb je čak 10 puta veći, pa su Slavonci neslavni rekorderi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječko-baranjska policija naplatila je 18.000 kazni, istarska 16.000, a primorsko-goranska sa 14.500 kazni. Najmanje kazni pišu koprivničko-križevački policajci - samo 920. 

U četiri slavonske županije ukupno je naplaćeno 11.240.300 kuna - samo na prometne kazne. Stoga, statistički Slavonci su najlošiji vozači. No u auto-moto društvima ne misle tako. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da Slavonci nisu loši vozači, već puno toga utječe da su Slavonci loši vozači. Prije ću reći da je najstrožija policija", rekao je predsjednik Moto kluba Osijek Zdravko Bošnjak. 

Kazne ne zaobilaze ni pješake, a ni bicikliste. Siromašni, nezaposleni, Slavonci se najviše kažnjavaju. Nije ni čudo što su avioni za Dublin - puni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo