DRAMA U SABORU / Bulj optužio Plenkovića za pljačku: 'Nećemo dopustiti da imate ugodno kupanje'; HDZ pljeskao dok je oporba napuštala sjednicu

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Sabora za oporbu je imao jedan odgovor: 'Što se tiče izvanredne sjednice, skupite 76 potpisa i imat ćete izvanrednu sjednicu'

14.7.2023.
11:45
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Iako je oporba tražila izvanrednu sjednicu s obzirom na situaciju u državi - plinsku aferu, da nemamo ravnatelja VSOA-e i da je pravosuđe više od mjesec dana u blokadi - vladajući su to odbili pa je danas počela zadnja sjednica nakon koje će zastupnici na Ustavom zajamčenu ljetnu stanku.

Doduše i sjednica je započela nizom zahtjeva za stankom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'MEGAKRAĐA U HEP-u' /

Grmoja poslao poruku Milanoviću: 'Sazovite izvanrednu sjednicu Sabora. Osim ako niste dužni nekome od ovih plinskih tajkuna...'

Image
'MEGAKRAĐA U HEP-u' /

Grmoja poslao poruku Milanoviću: 'Sazovite izvanrednu sjednicu Sabora. Osim ako niste dužni nekome od ovih plinskih tajkuna...'

'Pljačka u režiji Plenkovića, hvarskog kartela ministra i HEP-a'

"Tražim stanku, uz zahtjev za izvanrednom sjednicom nakon najveće pljačke koja se dogodila u režiji Andreja Plenkovića, hvarskog kartela, šefa HEP-a i ministra. Nećemo dopustiti da imate ugodno kupanje', kazao je Mostov Miro Bulj.

Odmah ga je prekinuo Jandroković, no Bulj nije prestajao govoriti pa i nakon što mu je isključen mikrofon. Jandroković ga je upozorio te mu nakon toga podijelio čak četiri opomene, no Bulj i dalje nije prestajao. Dobio je i pljesak potpore oporbenih zastupnika. 'Tražim izvanrednu sjednicu', urlao je Bulj. Zbog četiri opomene ostao je bez prava da sudjeluje u raspravi i današnjem radu Sabora. Kako je Bulj i dalje nastavio govoriti, Jandroković je odredio stanku od 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mi se borimo za stambeno zbrinjavanje HDZ-a'

Dvadesetak minuta kasnije, sjednica se nastavila, ali onda su počele pljuštati povrede poslovnika i razne doskočice. "Mi se borimo za stambeno zbrinjavanje HDZ-a u sabornici tijekom ljeta. Znam da biste vi radije plesali u klubu Diamond na Krku", poručila je Marija Selak Raspudić iz Mosta Jandrokoviću. Zahtjevi za izvanrednom skupštinom dolazili su redom od svih predstavnika oporbe, dok se Danijel Spajić iz Domovinskog pokreta trudio odmaknuti od PPD-a, jednog od glavnih profitera plinske afere.

Predsjednik Sabora za oporbu je imao jedan odgovor: 'Što se tiče izvanredne sjednice, skupite 76 potpisa i imat ćete izvanrednu sjednicu. Druga stvar je da je Vlada može zatražiti, predsjednik Republike može zatražiti i uvjeren sam da će predsjednik nakon što mu je Grmoja rekao da će ga goniti kao vrag, da će je odmah sazvati. Nikakvo nasilje i agresija neće natjerati ni mene ni većinu da mijenjamo svoje pozicije', poručio je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi kao izliku koristite godišnji odmor, umjesto da ovdje govorimo o paralizi pravosuđa i pljački i paralizi izvršne vlasti. Možete, ali ne želite sazvati izvanrednu sjednicu", kazao je SDP-ov Peđa Grbin i napomenuo da će napustiti sjednicu na što je HDZ-ova strana dvorane zapljeskala.

Nakon toga oporba je napustila sabornicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo