buran dan u saboru / Bulj Jandrokoviću: 'Non stop čmariš bezveze!' Šef Sabora mu odgovorio: 'Vi ste toliko primitivni'

'Budite muško, a ja ću biti žensko', poručila je Bruna Esih Andreju Plenkoviću

19.9.2018.
14:31
VOYO logo

UŽIVO!

Image

Aktualno prijepodne u Saboru

Image

Aktualno prijepodne u Saboru

Aktualno prijepodne je završilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gordan Jandroković isključio je iz rasprave ostatak dana Miru Bulja jer revoltirani Mostovac nije htio prestati pričati o, kako je tvrdio, povredi Poslovnika od strane premijera Plenkovića.

“Ako želite igrati muški, igrajte. Ali nemojte onda plakati ako vam netko odgovori”, poručio je Jandroković Bulju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“A je li? Ma daj ne čmari. Non stop čmariš bezveze”, odgovorio je Bulj.

“Kolega Bulj, Vi ste toliko primitivni da ja s Vama više ne želim razgovarati”, rekao je predsjednik Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ponosan sam šta nisam ka i Vi”, rekao je Mostovac.

“Ma ajde, daj molim te. Doviđenja”, zaključio je Jandroković neugodnu raspravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš pitala je premijera kakva je njegova reakcija na situaciju kada su dvojica njegovih ministara rehabilitirala ratne zločince. Pitala ga je i za njegov stav o Viktoru Orbanu.

"Dvojica vaših ministara ministara ponizili su hrvatsko pravosuđe. Paralelno s time imamo situaciju u EP-u gdje zastupnici glasaju vezano uz gospodina Orbana. Pitanje je jasno: Kuda vodite ovu zemlju? Putem vaše prijateljice Angele Merkel ili putem prijatelje predsjednice Viktora Orbana."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče vaše aluzije na ministre Krstičevića i Medveda, ja sam to već javno dogovorio. I jedan i drugi ministar pozdravili su Mirka Norca u svojstvu njihovoga suborca. To ne znači da Vlada i i ministri ne pošutuju presudu hrvatskih sudova, naprotiv. Točka.

Što se tiče Mađarske i glasovanja u EP-u i tu je HDZ vrlo jasno objasnio zašto je troje naših zastupnica glasalo protiv izvješća", odgovorio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Jovanović je azao je da je premijeru pri posjeti Uljaniku bila važnija njegova frizura pa zato nije stavio kacigu na glavu.

"Da li je zdravstvo kvalitetnije zahvaljujući naporima vas i ministra Kujundžića?", upitao je Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otišli smo u Pulu, imali sjednicu Vlade, otišli u Uljanik, razgovarali sa sindikatima i radnicima, primili smo ih ovdje kada su tražili svoje plaće. Dvije plaće za srpanj i kolovoz za radnike, tko ih je našao gospodine Jovanoviću? Jeste li ih vi našli? Dosta mi je više slušati vas koji govorite neistine umjesto da zahvalite što oba brodogradilišta rade zahvaljujući nama, a ne vama", odgovorio je Plenković.

Zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović premijera je pitao što je vlada napravila po pitanju ključnih stvari koja muče hrvatski narod - "pitanje sukcesije bivše države", "pitanje branitelja", "pitanje nestalih u Domovinskom ratu", "pitanje priznavanja agresije na RH i pokretanje pitanja ratne odštete" te kako će se postaviti prema ulasku Srbije u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ova Vlada radi na rješavanju niza otvorenih pitanja. Poznato vam je da je na poziv predsjednice Aleksandar Vučić posjetio Hrvatsku. Na stol su stavljena sva pitanja. I pitanje nestalih i pitanje nacionalnih manjina i pitanje ratne odštete. Put Srbije u Europsku uniju vodi i preko Zagreba. Čvrsto zastupamo naše interese, naše stavove.", odgovorio je premijer Plenković.

Odmah na početku sjednice je došlo do sukoba između Mira Bulja i Gordana Jandrokovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bulj je predsjednika Vlade Andreja Plenkovića kritizirao zbog izjava premijera da neće doći do tematske sjednice Sabora. Jandroković ga je nekoliko puta prekidao i dao mu opomenu. Bulj je tražio stanku od 10 minuta, Jandroković ga je odbio.

Na sjednici je nazočno 125 zastupnika. Jesensko zasjedanje Sabora počelo je sviranjem hrvatske himne. U Sabor je ušao i premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanka Opačić je nakon 28 godina napustila SDP.

Više o tome pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RANIJE!

Hrvatski sabor u srijedu započinje jesenje zasjedanje, a zastupnike, koji se nakon dvomjesečne stanke ponovno vraćaju u svoje klupe, čeka obiman dnevni red na kojem je već sada 127 točaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjednica će trajati do 31. listopada, nakon čega slijedi stanka, a Sabor s radom nastavlja 14. studenoga sve do ustavne stanke 14. prosinca.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković ističe kako zastupnike očekuje intenzivan rad, s obzirom da je iz vlade došlo dosta zakonskih prijedloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da ćemo raditi dobro i konstruktivno, te da ćemo popraviti ocjene koje po istraživanju imamo od naših građana", poručio je Jandroković.

S obzirom da će do ustavne stanke biti dvije sjednice zastupnici će tako dva puta imati priliku na saborskom 'aktualcu' postavljati pitanja premijeru i članovima vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sutrašnjem Aktualnom prijepodnevu, kojim započinje saborska sjednica, bit će 38 zastupničkih pitanja. Prvi je na redu HRAST-ov Hrvoje Zekanović, a slijede ga dva SDP-ovca - Mihael Zmajlović i Željko Jovanović, dok će zadnje pitanje imati priliku postaviti HDZ-ov Mato Čičak.

Pred zastupnicima bi se uskoro trebala naći porezna, ali i mirovinska reforma, a prvog radnog tjedna na dnevnom redu je 12 zakonskih prijedloga u prvom čitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među njima je i onaj o lučkim kapetanijama, vježbenicima u pravosudnim tijelima, poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje, otocima, potpomognutim ali i brdsko-planinskim područjima, fiskalnoj odgovornosti, uzgoju domaćih životinja, morskom ribarstvu...

Predsjednik Sabora Jandroković najavljuje i kako će se rasprava o premijerovu godišnjem izvješću o stanju u društvu i radu vlade vezati za dvogodišnjicu vlade, u prvoj polovici listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I izvan sabornice moglo bi biti burno s obzirom da bi se predstojećih dana trebalo konačno razriješiti pitanje čelnog čovjeka Kluba zastupnika SDP-a, a moguće je i formiranje još nekih saborskih klubova nezavisnih zastupnika.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo