'DNO DNA DEMOKRACIJE' / Bulj i Beljak nakon burne sjednice Sabora opleli po Jandrokoviću: 'Uvlakivač u gu***u Sanadera, Karamarka, Kosorice…'

Image
Foto: Robert Anic/ PIXSELL

Sve je počelo istupom Mostova zastupnika Mire Bulja, koji je izjavio: 'Hrvatskim braniteljima onemogućujete njihov legitiman pozdrav, ja ga ponavljam – Za dom spremni'

19.4.2023.
19:47
Robert Anic/ PIXSELL
VOYO logo

Na sjednicama Hrvatskog sabora zna zaiskriti prije početka rasprave, ali rijetko kada ovako.

Sve je počelo istupom Mostova zastupnika Mire Bulja, koji je izjavio: “Hrvatskim braniteljima onemogućujete njihov legitiman pozdrav, ja ga ponavljam – Za dom spremni”, a zatim zaradio dvije opomene. Nakon toga, dobacio je predsjedniku Sabora, Gordanu Jandrokoviću, "Slava Ukrajini vam je u redu, a o ZDS ne smijemo ni riječ" pa dobio i treću opomenu, nakon čega je morao napustiti Sabornicu. Dok je Bulj izlazio iz dvorane, iz klupe je nešto dobacivao Krešo Beljak (HSS) te zaradio tri opomene, a zbog vikanja iz klupe Jandroković je izbacio i Željka Sačića. Zastupnici su tada krenuli prema Jandrokoviću, a ovaj je proglasio stanku i napustio Sabornicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbačeni zastupnici odmah su održali konferenciju za medije i obrušili su se na Jandrokovića.

Image
HRVATI ĆE SE CRVENJETI OD NELAGODE /

Trenutak nezapamćene 'divljaone' u Saboru: Pogledajte kako je izgledao rat između Beljaka, Sačića i Jandrokovića

Image
HRVATI ĆE SE CRVENJETI OD NELAGODE /

Trenutak nezapamćene 'divljaone' u Saboru: Pogledajte kako je izgledao rat između Beljaka, Sačića i Jandrokovića

'Uvlakivač u gu***u Sanadera, Karamarka...'

“Prvo je proglasio stanku, izašao van, napustio sjednicu, isključio mikrofone, krenuo tih 10-15 metara prema svom uredu, a kad smo glasno nešto komentirali moj kolega, poluglasno, moj kolega Beljak… vratio se, nešto se njemu pričinilo, on se vratio, zamislite tu drskost, nazad za govornicu i u pauzi rasprave u Sabornici, meni zbog slobodnog govora sakncionirao”, rekao je Željko Sačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Došlo je do nemilih scena gdje je netko drugi mogao nastradati, a taj netko drugi je podla kukavica, priučeni zidar, jadnik iskompleksirani. Uvlakač u gu**** Sanadera, Karamarka, Kosorice, Plenkovića po imenu Njonjo odnosno Gordan Jandroković koji je danas mene kukavički izbacio na 3-4 dana, a da se uopće nisam javio za riječ”, kazao je Beljak.

Miro Bulj smatra kako se radi o dnu dna demokracije. “Gordan Jandroković, Andrej Plenković i većina, Milorad Pupovac su uveli diktaturu, a danas žele uvesti verbalni delikt kroz ubrzanu proceduru i mi smo se tome protivili. A demokratske debate oni prihvaćaju kao neprijateljstvo”, kazao je Miro Bulj koji je naglasio i kako se danas radilo o dnu dna demokracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Drugačije bi promišljali na mome mjestu'

Jandroković je pak po povratku sa stanke objasnio svoje viđenje te da je Bulj nakon četvrte opomene krenuo van iz Sabornice, a zatim sjeo natrag na svoje mjesto.

“Tada je kolega Beljak vikao – ostani, Miro, ostani, ne idi. Nakon toga se kolega Bulj vratio natrag, dao sam kolegi Beljaku opomenu. Počeo je kolega Beljak vikati i vrijeđati i onda su on i kolega Sačić krenuli prema dolje, praktički s namjerom, neću reći da se fizički obračunaju, ali da dođu ispred mene i da mi na neki način zaprijete”, rekao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Najjače sankcije dogodile su se nakon prijetnji, skoro i fizičkih… što u tom trenutku, što? Da me udari, da ja kažem, baš ti hvala?”, nastavio je Jandroković.

Marijan Pavliček, zastupnik Suverenista, Jandrokoviću je kazao da ga general Hrvatske vojske nikad ne bi napao te da je on 91. branio i njega i sve ostale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Niste vidjeli izraze lica, drugačije bi vjerojatno promišljali da ste na mome mjestu”, uzvratio mu je Jandroković.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo