BUDUĆI MINISTAR UPRAVE NAJAVIO PRVE POTEZE: / 'Mnogo toga je pokrenuto za vrijeme Kuščevića, nadam se da ćemo to završiti do kraja mandata'

Image
Foto: Hrvoje Jelavić / PIXSELL

'Mnogo toga je pokrenuto za vrijeme bivšeg ministra Kuščevića, ja se nadam da ćemo to uspjeti završiti do kraja mandata ove Vlade.

12.7.2019.
12:50
Hrvoje Jelavić / PIXSELL
VOYO logo

Naizgledniji kandidat za novog ministra uprave, dekan Veleučilišta u Šibeniku Ivan Malenica, predstavio se kao obiteljski čovjek i otac dvoje djece. "To je ono što smatram najvažnijim u životu", kazao je za televiziju N1. Ponudu premijera Andreja Plenkovića, kaže, nije očekivao.

Image
PLENKOVIĆ PREDLOŽIO NOVOG MINISTRA UPRAVE: /

'Mlad čovjek, odličan izbor i osvježenje'

Image
PLENKOVIĆ PREDLOŽIO NOVOG MINISTRA UPRAVE: /

'Mlad čovjek, odličan izbor i osvježenje'

'Počašćen sam što me je Plenković odabrao'

"Moram reći da sam počašćen što je predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković odabrao mene kao kandidata za ministra uprave. Nisam očekivao, iznenadio me taj poziv, bez obzira što sam aktivan i u Ministarstvu uprave kroz Savjet za javnu upravu, i u stranačkim tijelima kao predsjednik Odbora za javnu upravu, tako da sam upućen u te aktivnosti u Ministarstvu uprave i u rad stranke, tako da, eto, dogodilo se", rekao je Malenica za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da su on i premijer jučer finalizirali pregovore oko njegova ulaska u Vladu. Idućeg tjedna trebao bi biti predstavljen na Odboru za statut, poslovnik i politički sustav, a potom slijedi glasovanje na sjednici Sabora.

Otkrio je i koji će mu biti prvi potezi na čelu Ministarstva uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manje birokratizacije, više digitalizacije...

"Mnogo toga je pokrenuto za vrijeme bivšeg ministra Kuščevića, ja se nadam da ćemo to uspjeti završiti do kraja mandata ove Vlade. Dakle, cilj nam je da javna uprava bude servis građanima, da se u javnosti negativno ne priča o javnoj upravi, da se smanji birokratizacija. To su nekakve aktivnosti, koje bih ja kao ministar, ako budem izabran, pokrenuo i radio na njima u sklopu ministarstva", rekao je Malenica.

"Svakako bih učinio sve u tom smislu da javna uprava bude servis građanima, da građani u što kraćem roku, uz što manje financijskih sredstava ostvare svoje određene interese i određena prava. Smatram tu jako važnim projekt digitalizacije javne uprave, koja bi to trebala omogućiti, i ostale nekakve aktivnosti, upravni postupak... Mnogo je toga što bi trebalo utjecati na to da se smanji negativna percepcija u javnosti oko javne uprave", rekao je Malenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo