Jaki pljuskovi i grmljavina, moguci su odroni zemlje i kamenja, prijete i poplave

Jace naoblacenje s povremenom kisom, te lokalnim pljuskovima i grmljavinom koje je zahvatilo zapadne predjele i sjeverni Jadrana do kraja dana prosirit ce se na veci dio zemlje, izvijestio je DHMZ.

10.9.2014.
7:04
VOYO logo

Suho samo na juznom Jadranu

Uglavnom suho i djelomice suncano bit ce na juznom Jadranu. Najvise kise ocekuje se poslijepodne i u noci kada ce ponegdje biti obilne kise. Vjetar uglavnom slab, a na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, na sjevernom dijelu mjestimice bura. Najvisa dnevna temperatura zraka uglavnom od 18 do 23, a u istocnim i juznim krajevima od 23 do 28 ?C.

Kolnici mokri, moguci su odroni zemlje i kamenja

Kolnici su mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, sredisnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog povremeno i mjestimice jakih pljuskova kise vozace pozivamo na dodatan oprez zbog vece kolicine vode koja se zadrzava na kolniku. U Lici i Slavoniji ponegdje ima i magle. Moguci su odroni zemlje i kamenja, izvijestio je HAK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozaci oprez

Iz HAK-a upozoravaju vozace da u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblacno vrijeme, jaki pljuskovi kise itd.) voze sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima te odrzavaju sigurnosni razmak izmedu vozila.

Magla smanjuje vidljivost na dionicama autocesta: A1 izmedu tunela Mala Kapela i Sveti Rok te A3 Bregana-Lipovac izmedu Novske i Lipovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od zagrebacki vatrogasaca kazu da su dosad imali samo jednu intervenciju ispumpavanja, ali ne sumnjaju da ce zbog kise u metropoli biti posla.

Letovanicu prijete poplave

U Letovanicu i dalje na snazi mjere obrane od poplave. Sluzbe na terenu, a gradani su u panici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo