RTL POMAŽE DJECI / 'Budi mi prijatelj': Novi krevetići za male pacijente u Klaićevoj

Image

Više od tisuću malih pacijenata godišnje provede i po nekoliko tjedana ili mjeseci na Pedijatriji Klaićeve, a brojka onih koji dođu u njihovu dnevnu bolnicu penje se na preko pet tisuća djece godišnje. Novi krevetići znatno će olakšati i povećati kvalitetu posla medicinskog osoblja Klinike za pedijatriju.

12.6.2023.
15:27
VOYO logo

Zahvaljujući iznimnom odazivu dobrih ljudi velikog srca koji su sudjelovali u kampanji „Budi mi prijatelj“ humanitarne udruge „RTL pomaže djeci“ najmanji pacijenti Klaićeve bolnice u Zagrebu dobili su nove, funkcionalne moderne krevetiće primjerene vremenu u kojem živimo, jer maleni pacijenti zaslužuju najbolju medicinsku skrb.

Image
Foto: RTL pomaže djeci

Više od tisuću malih pacijenata godišnje provede i po nekoliko tjedana ili mjeseci na Pedijatriji Klaićeve, a brojka onih koji dođu u njihovu dnevnu bolnicu penje se na preko pet tisuća djece godišnje. Adekvatno zbrinjavanje svih pacijenata je imperativ, a novi krevetići znatno će olakšati i povećati kvalitetu posla medicinskog osoblja Klinike za pedijatriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Oni imaju mogućnost da se putem drugih dodatnih priključaka stavljaju u budućnosti nekakvi uređaji, monitori, i na taj način olakša praćenje vitalnih funkcija stanja djeteta, stavljanje ponovno u te položaje koji su nama u pedijatriji jako važni jer vi za neke bolesnike, pogotovo djecu, koja, recimo, imaju neurološka oštećenja ili djecu koja su u respiratornoj insuficijenciji, morate staviti u nekakav poseban položaj da im olakšate ili disanje u ovom smislu ili monitoring ako je dijete u nekakvoj drugoj potrebi. I time je kvaliteta života naših pacijenata, koji često više tjedana i mjeseci borave u bolnici, neizmjerno veća. I na tome vam, naravno, hvala“, ističe doc. dr. sc. Iva Hojsak, dr. med., predstojnica Klinike za pedijatriju, KDB Zagreb.

U trenucima u kojima njihovo zdravlje ovisi o sekundama, poziv na 060 9007 (cijena poziva 0.83 EUR s PDV-om) najmanje je što možemo učiniti. Hvala svima koji su nekoliko svojih sekundi odvojili za biranje tog broja ili uplatu sredstava na račun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo