STARI DUGOVI STIGLI NA NAPLATU / Brodosplit mora vratiti dug Jugobanke: Sa 8 završili na 76 milijuna kuna

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Restrukturiranje Brodosplita provodi se kraju, ali zbog starog duga iz osmadesetih godina koji se popeo na 76 milijuna kuna, situacija se zakomplicirala

20.4.2017.
16:33
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Petogodišnji proces restrukturiranja Brodosplita, koji provodi privatan vlasnik Tomislav Debeljak pod nadzorom Europske komisije približava se kraju, ali su ovih dana izvirili stari i neplaćeni dugovi. 

Naime, Zagrebačka banka kao likvidator Jugobanke traži naplatu od škvera, kojem zbog toga prijeti i ovrha. Neplaćeni dug starog kredita sa osam milijuna kuna skočio je na čak 76 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta zatražilo od ministra državne imovine i predsjednika upravnog vijeća CERP-a Gorana Marića da u državnom portfelju pronađe dionice kojima bi se osiguralo namirenje potraživanja Jugobanke zbog tog nezatvorenog duga koji je Brodosplit osamdesetih godina imao kod te banke. 

Nakon privatizacije država u Brodosplitu ima samo jednu dionicu, zato se rješenje traži kroz namirenje raspoloživim vlasničkim udjelima iz CERP-ova portfelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo