Radnici koji ne potpišu otkaze gube otpremninu

Ispoštovat će se kolektivni ugovor u brodogradilištu Kraljevica i isplatit će se otpremnine te sva njihova potraživanja prije nego se otvori stečajni postupak.

25.5.2012.
11:21
VOYO logo

Država daje 7,88 milijuna eura Brodosplitu uoči privatizacije i kupnje od strane samoborskog DIV-a, odlučeno je na Vladi.

"Iznos je sastavni dio mjera kojima država, u funkciji prodavatelja ovog društva, sudjeluje sa 60 posto troškova restrukturiranja u postupku njegove prodaje", obrazlaže se odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isplata je hitna, a stanje u brodogradilištu je složeno i novac će služiti isplati plaća do završetka već naručenog broda za rasute terete Nov. 470, nabavci materijala i opreme za njegovo dovršenje, a sve da bi se izbjegli penali zbog neisporuke broda.

Kraljevica

Ispoštovat će se kolektivni ugovor u brodogradilištu Kraljevica i isplatit će se otpremnine te sva njihova potraživanja prije nego se otvori stečajni postupak. Vlada je za ovo predvidjela 63,7 milijuna kuna, a ukoliko radnici odbiju potpisati otkaze, morat će se naplatiti iz stečajne mase i neće dobiti otpremnine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žužićevo i Hypovo preuzimanje Cesta Sisak

Vlada je uputila HDZ-ovcu Ivanu Šanteku odgovor na njegovo pitanje o sumnjivoj prodaji Cesta Sisak poduzeću Željka Žužića.

Za razliku od Šanteka, ne vide razlog da se raspusti Županijska skupština sisačko-moslavačka zbog nezakonite odluke, jer bi razlog za to nastupio tek kad bi došlo do "višekratnih, ponovljenih, učestalih povreda zakona i drugih propisa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče utvrđivanja eventualnih nepravilnosti i nezakonitosti pri prodaji udjela tvrtke Ceste Sisak d.o.o od strane skupštine, nadležna tijela, svako u okviru svog djelokruga utvrdit će stanje i postupiti sukladno važećim propisima", zaključuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo