NIJEDNA VLADA NE ŽELI REFORME: / 'Reforme znače preraspodjelu moći i to je ključ svih priča'

Image
Foto: HRT, Screenshot

Profesor Luka Brkić smatra kako je loš kreditni rejting rezultat svih dosadašnjih vlada te da su u ovom trenutku najvažnije projekcije smjernica za iduću godinu.

12.3.2016.
22:16
HRT, Screenshot
VOYO logo

"Kreditni rejting Hrvatske je kontinuitet svih dosadašnjih vlada, kontinuitet ekonomske politike u ovoj zemlji i kontinuitet loših rejtinga koji su ispod investicijakog praga", rekao je u središnjem Dnevniku HRT-a prof. dr. sc. Luka Brkić s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

Image
ANALITIČARI KRITIZIRAJU PRORAČUN: /

'Pa u njemu nema ni traga reformama'

Image
ANALITIČARI KRITIZIRAJU PRORAČUN: /

'Pa u njemu nema ni traga reformama'

Proračunom nije moguće popraviti trenutačni rejting

Brkić je dodao kako nije riječ o analizi koja je rađena unatrag mjesec dana već da je riječ o analizi koja je sad više naglašena i to zbog političkih rizika, a ne samo ekonomskih. "To je sad više naglašeno zbog koalicijske Vlade i svega onoga što sad proživljavamo radi formiranja Vlade. Od tuda deriviraju sve ekonomske performase", komentirao je profesor Brkić. Kaže kako u okviru proračuna nije moguće popraviti trenutačni loši rejting Hrvatske koji je ovog tjedna snizila svjetska rejtinška agencija Moody's.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ništa se suštinski nije promijenilo'

"Važnije su projekcije u smjernicama 2017. godine gdje će se vidjeti je li Vlada stvarno stoji na reformskoj politici i strukturnim reformama ili ne", smatra Brkić te zaključuje: "Ništa se suštinski nije promijenilo, mi to sve znamo. Nije problem znati kako to rješavati nego je to očito pitanje politike - konačno krenuti u strukturne reforme. Strukturne reforme su prije svega političke reforme, a političke reforme prije sve znače preraspodjelu moći. I to je ključ svih ovih priča."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo