hvalevrijedna akcija / Milijan Brkić se na Harleyu provozao Zagrebom i poslao poruku ženama: 'Bitno je da znate da niste same'

Milijan Brkić podržao je javno-zdravstvenu kampanju udruge P.I.N.K life „Sačuvajmo zdrave dojke“

12.10.2019.
16:09
VOYO logo

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić podržao je danas javno-zdravstvenu kampanju udruge P.I.N.K life 'Sačuvajmo zdrave dojke' i priključio se humanitarnoj povorci koju su predvodili bajkeri iz klubova Pleter Chapter Croatia i Harley-Davidson Zagreb s ružičastim vrpcama i balonima na motorima središtem Zagreba.

''Veliko mi je zadovoljstvo bilo poduprijeti hvalevrijednu javno-zdravstvenu kampanju udruge P.I.N.K life „Sačuvajmo zdrave dojke“ i priključiti se humanitarnoj povorci koju su predvodili bajkeri iz klubova Pleter Chapter Croatia i Harley-Davidson Zagreb s ružičastim vrpcama i balonima na motorima središtem Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvao bih sve ljude dobre volje da nikada ne zaborave biti čovjek i da svatko od nas svojom potporom pomaže u senzibiliziranju javnosti da je svaka pomoć „kap u moru“, ali dragocjena i znači spasiti život. Bitno je da znate da NISTE SAME.

Iskustva i borbu za život, hrabrost i snagu, koju su danas u kampanji podijelile članice udruge, primjer su svima nama i veliki poticaj kako više cijeniti život i biti skroman i ponizan. Hvala vam na tome i neka vas dragi Bog čuva", napisao je Brkić na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

P.I.N.K. life u kampanji potiče na redovite preventivne preglede dojki

Udruga P.I.N.K. life u subotu je tijekom javnozdravstvene kampanje "Sačuvajmo zdrave dojke" upozorila na važnost redovitog pregleda i samopregleda dojki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o kampanji koja se održava u Zagrebu četvrtu godinu za redom u listopadu, mjesecu prevencije karcinoma dojki, kojom P.I.N.K. life želi potaknuti na redovite preventivne preglede i liječenje po svjetskim standardima. Kampanja je počela na Europski dan zdravih dojki kad je udruga organizirala humanitarnu povorku, modnu reviju te educirala građane kako se ispravno samopregledati.

Zadnje statistike pokazuju da je u Hrvatskoj oboljelo 2777 osoba od raka dojke i to 2735 žene i 42 muškarca, a umrlo 789 osoba. U usporedbi sa prethodnom statistikom broj umrlih je u padu, ali i dalje trebamo svi zajedno raditi na tome da se ta brojka maksimalno smanji, poručuju iz udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Humanitarna povorka krenula je sa Zrinjevca do Trga Petra Preradovića gdje je održana modna revija hrvatskih dizajnera koju su nosile žene oboljele od raka dojke i javne osobe.

Tijekom listopada i humanitarna akcija "Pink Ribbon"

Povorku su predvodili motoristi iz kluba Pleter Chapter Croatia HOG, koji su na svojim motorima vozili žene oboljele od raka dojke. Među sudionicima su bili i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, pročelnik i zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč i Mirela Šentija Knežević, izaslanik premijera Željko Plazonić, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Ljubica Lukačić, izaslanik predsjednika Gradske skupštine Mislav Herman te brojni liječnici, pokrovitelji, prijatelji i suradnici udruge P.I.N.K. life.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tim smo događanjem upozorili na iznimnu važnost preventivnih samopregleda dojki. Javnost je potrebno što više informirati jer upravo preventivni pregled može spasiti život. Naše gospođe koje se liječe od karcinoma i ove godine su bile glavne zvijezde, jer ovo je događanje tu za njih. Svakodnevno se trudimo svojim radom im biti podrška u teškoj borbi, a one nam to vraćaju osmijesima, srećom i snagom koju su i danas pokazale šetajući pistom na Cvjetnom trgu. One su naša inspiracija i želja nam je da svi zajedno ustrajemo u osvještavanju javnosti o važnosti preventivnih pregleda“, izjavila je predsjednica udruge P.I.N.K life - Pogled iz novog kuta Nives Moric.

Tijekom listopada trajat će projekt "Pink Ribbon" kojega je udruga P.I.N.K. life pokrenula u suradnji s lancem drogerija "dm"-om i tjednikom "Story", a prikupljat će se novčana sredstva za donaciju namijenjenu udruzi. U svim "dm" prodavaonicama građani će moći podržati udrugu kupovinom označenih proizvoda, a "dm" će donirati jednu kunu od svakog prodanog proizvoda Udruzi P.I.N.K. life. Novac od donacije udruga će uložiti u opremanje Opće bolnice Dubrovnik infuzomatima i opremom za kiruršku salu u kojoj se operiraju onkološki bolesnici te u organizaciju radionica kojima se osnažuju pacijenti oboljeli od malignih bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga Pogled iz novog kuta - P.I.N.K. life okuplja onkološke bolesnike, socijalno ugrožene osobe, zdravstvene djelatnike, volontere i osobe društveno i socijalno osviještene za taj problem. Cilj udruge je poboljšati kvalitetu života, socijalnu uključenost i prava pacijenata oboljelih od malignih bolesti, njihovih obitelji i mladih liječenih od malignih bolesti.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo