bitka za hdz / Brkić prozvao Plenkovića, podržao Kovača i najavio: 'Kandidirat ću se za potpredsjednika HDZ-a'

'Na žalost, kada osjetite da velika većina članstva šuti, onda je to alarm za uzbunu', kaže Brkić

10.2.2020.
7:33
VOYO logo

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić kandidirat će se na unutarstranačkim izborima za potpredsjednika HDZ-a.

Napisao je to u nedjelju navečer na Facebooku i tako stao na kraj nagađanjima kome će se, u utrci za vrh HDZ-a, prikloniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam u timu HDZ-a. Što se tiče svrstavanja, meni je žao što je Andrej Plenković išao u smjeru formiranja timova i u smjeru podjela strank, što nije dobro. Mi svi zajedno moramo uključiti sve kapacitete i ljude za dobrobit države i stranke. HDZ se mora vratiti na pobjednički put. Podržavam politike i smjer Mire Kovača, Ivana Penave i Davora Ive Stiera", napisao je Brkić i dodao:

"Kandidirat ću se za funkciju potpredsjednika HDZ-a. Dugo sam razmišljao o tome. Nisam rođen da vječno budem zamjenik predsjednika HDZ-a. U ovom trenutku moj prijatelj i gradonačelnik Vukovara kandidirao se za mjesto zamjenika predsjednika HDZ-a. To je moj obol toj suradnji. Tako smo se dogovorili. On će ići za zamjenika, a ja za potpredsjednika", poručuje Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluka o Istanbulskoj je bila točka prijeloma"

Prije nekoliko dana uzburkao je duhove u HDZ-u svojom izjavom kako treba "vratiti dite materi". Sada je i objasnio na što je točno mislio:

"Kada kažem da 'moramo vratit dite materi' onda to znači vraćanje HDZ-a članstvu. Mislio sam na vraćanje one emocije. Na žalost, kada osjetite da jedna velika većina članstva šuti, onda je to alarm za uzbunu. Odluka o Istanbulskoj je bila točka prijeloma, to nam nije trebalo", napisao je Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, uz aktualnog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, za mjesto predsjednika vladajuće stranke kandidirao se Miro Kovač. Na njegovoj strani su i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji želi biti zamjenik predsjednika i Davor Ivo Stier koji se kandidirao za potpredsjednika HDZ-a.

S druge strane, u Plenkovićevu timu su Tomo Medved koji želi biti zamjenik predsjednika, a za mjesto potpredsjednika stranke natječu se Oleg Butković, Ivan Anušić,Branko Bačić i kao četvrta kandidatkinja Zdravka Bušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo