BRKIĆ ODGOVORIO PLENKOVIĆU ZBOG HNS-A I OTKRIO S KIM JE HTIO U KOALICIJU: / 'Premijer ima priliku ispovijediti svoje riječi'

Image
Foto: Pixsell

Milijan Brkić je na prozivke HSS-a o stvaranju koalicije 2016.

10.2.2020.
12:06
Pixsell
VOYO logo

Trenutačni zamjenik Andreja Plenkovića na čelu HDZ-a, Milijan Brkić, danas je u središnjici stranke predao kandidaturu za potpredsjednika na predstojećim unutarstranačkim izborima te odgovorio na prozivke šefa stranke da je on 2016. bio za koaliciju s HNS-om umjesto s Mostom. Otkrio je da se tada zalagao za koaliciju s HSS-om, Kreše Beljaka.

"Osobno sam prvo protiv koalicije sa SDP-om i 2016. godine nakon parlamentarnih izbora bio sam protiv koalicije s Mostom i s HNS-om. Od Beljaka i još četvero zastupnika HSS-a sam dobio potpise, osobno sam išao u njihovu središnjicu, za formiranje Vlade i predložio sam užem predsjedništvu da s HSS-om idemo u koaliciju. HSS je prihvatljiv partner, demokršćanska stranka, blisko svjetonazorski i ideološki i ova priča i mantra da sam htio koaliciju s HNS-om, ne znam tko to priča i zašto to govori", rekao je Brkić za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BRKIĆ PODIJELIO STRANKU, JAVIO SE I PLENKOVIĆ: /

'Ja sam puno agilniji od njih...'

Image
BRKIĆ PODIJELIO STRANKU, JAVIO SE I PLENKOVIĆ: /

'Ja sam puno agilniji od njih...'

'Možda je zaboravio...'

Na pitanje novinara znači li to da Plenković laže, nije htio odgovoriti.

"To ste vi rekli da on laže, možda je zaboravio, možda je preopterećen svojim poslom, danas je Stepinčevo i ima priliku ispovijediti te riječi", rekao je Brkić i dodao da je Plenković vrhunski vanjskopolitički stručnjak i da dobro pliva u Bruxellesu, ali i da mu zamjera vođenje stranke: "Što se tiče stranke, stanje nije onakvo kakvo bi trebalo biti, izgubili smo dvoje izbore. Članstvo se mora osloboditi, moramo se ujediniti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očitao bukvicu Jandrokoviću

Komentirao je i prozivke glavnog tajnika stranke Gordana Jandrokovića te se referirao na vrijeme u kojem je i sam bio na toj funkciji.

"Dok sam ja bio glavni tajnik nisam trebao troje pomoćnika, dok sam ja bio glavni tajnik radio sam samo posao glavnog tajnika, dok sam ja bio glavni tajnik pitajte članstvo na terenu kako je stranka funkcionirala, dok sam ja bio glavni tajnik pogledajte koliko smo pobjeda polučili i kakvi su bili rezultati, a ovo što govori Jandroković, pitajte njega", rekao je Brkić i poručio kako su posljedice sadašnjih aktivnosti u stranci porazi na dvama izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O samim unutarstranačkim izborima je poručio: "Predao sam kandidaturu za potpredsjednika stranke, kao što sam i najavio. Sada kreće prikupljanje potpisa, pozvao bih sve članove da iskažu svoju volju, da potpišu onom kandidatu za kojeg misle da će zastupati njihove interese."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo