stigao u središnjicu / Brkić odbacio navode Nacionala kao reciklažu članaka, Bačić: 'Nema rata u HDZ-u'

Image
Foto: RTL Danas

Brkić je poručio da je žalosno da iz državnih institucija i tijela zaduženih za progon izlaze dezinformacije

2.10.2018.
17:21
RTL Danas
VOYO logo

HDZ danas u 18 sati u stranačkoj središnjici održava sjednicu Predsjedništva i Nacionalnoga vijeća. Sjednici će prisustvovati Milijan Brkić koji se u posljednjih nekoliko dana našao u središtu niza afera.

Naime, Brkića se nakon prošlotjednog uhićenja Blaža Curića, vozača ministra Tomislava Tolušića, usko veže uz aferu "Kum", a tjednik Nacional danas je objavio kako je Brkić svojedobno odavao informacije o policijskim istragama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brkić je komentirao tekst iz Nacionala te poručio kako se radi o reciklaži starih članaka u opskurnom mediju. Brkić je sve nazvao dezinformacijama te poručio: "Pitajte DORH što je poduzeo po tom pitanju". 

"Žalosno je da iz državnih institucija i tijela zaduženih za progon takve dezinformacije izlaze van i da hrane hrvatsku javnost, daj bože da nam je to jedini problem u državi", zaključio je Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Andrej Plenković u utorak je u Ženevi kazao kako je vidio optužbe koje se stavljaju na teret Brkiću te poručio kako će se s njim sastati prije sjednice, a Brkić je kazao kako se s premijerom još uvijek nije vidio.

"Nema rata u HDZ-u"

"Sve ću vam rastumačiti nakon sastanka", kratko je kazao premijer Plenković pri dolasku ispred stranačke središnjice. O tome je li komunicirao s Milijanom Brkićem koji se posljednjih dana našao u središtu niza afera, kazao je da su komunicirali jedino telefonski i to samo kako bi dogovorili današanji sastanak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će riječi svakako o SMS aferi. O tome znam otprilike što znate i svi, bilo što reći bilo bi naklapanje i špekulacije. Nitko ni s kim ne ratuje. Nema rata u HDZ-u", čvrsto je ustvrdio Branko Bačić. Ministar uprave i politički tajnik stranke Lovro Kuščević po dolasku je također odbacio medijska nagađanja o svemu kao o obračunu unutar stranke: "Ma kakav unutarstranački obračun, sve je idilično".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo