BRKIĆ DANAS / OSTAJE BEZ DIPLOME? O odluci Povjerenstva ovisi mu i daljnja politička karijera

Image

Loš tajming, reklo bi se.

8.7.2016.
9:34
VOYO logo

Kako pišu 24 sata, Stručno vijeće Visoke policijske škole danas bi na sjednici trebalo donijeti odluku o kojoj možda ovisi i nastavak Brkićeve političke karijere.

Image
PLENKOVIĆ PREDAO 35.000 POTPISA: /

'Volio bih da se još netko kandidira. Milijunske pozajmice HDZ-u? Tražit ću političku odgovornost'

Image
PLENKOVIĆ PREDAO 35.000 POTPISA: /

'Volio bih da se još netko kandidira. Milijunske pozajmice HDZ-u? Tražit ću političku odgovornost'

Zvanje mu već jednom oduzeto

U trenucima kad postaje jasno da mu ni Plenković nije sklon, pa ne pristaje na promjenu statuta stranke koje je Brkić prethodno najavio, zamjenik predsjednika HDZ-a postao je, očito, i metom napada ljudi Tomislava Karamarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručno vijeće Visoke policijske škole sazvalo je za danas sjednicu Povjerenstva za pokretanje postupka oduzimanja stručnog naziva stručni specijalist kriminalistike Milijanu Brkiću. To mu je zvanje diplomiranog kriminalista prvi put oduzeto u ožujku 2014. godine, a bio je među 19 osoba za koje su MUP i Visoka policijska škola utvrdili da su u znatnom dijelu ili u cijelosti plagirali diplomske, završne i specijalističke radove.

Image
Foto: Pixsell, Marko Mrkonjić

Diploma vraćena zbog pogreške u proceduri

Potom je, u postupku revizije, utvrđeno da je većina, gotovo 70 posto, njegova rada prepisana. U izvacima iz njegova rada koje su objavili mediji, vidi se ne samo da su rečenične konstrukcije istovjetne nego su i pravopisne pogreške na istim mjestima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brkić se potom žalio Upravnom sudu, koji mu je u srpnju prošle godine vratio diplomu jer je utvrđena pogreška u proceduri - diplomu mu je poništio dekan, a ne stručno vijeće. Na to je žalbu podnijela Visoka policijska škola, ali ista nije prihvaćena na Visokom upravnom sudu.

"S obzirom na činjenicu da je tužitelj 70 posto diplomskog rada prepisao, ispunjeni su uvjeti da Visoka policijska škola ponovno pokrene postupak sukladno procesnim pravilima koja su sad na snazi", kazali su u MUP-u u veljači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluka će biti donesena pod političkim pritiskom"

Brkićev odvjetnik za 24 sata kaže da će odluka vjerojatno biti donesena pod političkim pritiskom.

"S obzirom na dosadašnje iskustvo koje nas uči da količina političkog utjecaja u ovom postupku nužno dovodi do reduciranja prava stranaka, kao i činjenicu da je sud već jednom upozorio na gruba kršenja prava od strane Visoke policijske škole, smatramo da nam je dužnost iznijeti ovim putem činjenice koje se zaobilaze i koje će vjerojatno biti od značaja pri utvrđivanju pojedinačnog doprinosa donošenju pogrešne odluke", kaže Brkićev odvjetnik Ivo Farčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo