BRITANSKI I HRVATSKI PILOTI IZVODILI AKROBACIJE U ZRAKU: / Evo kako je izgledao spektakl nad zadarskim nebom

Image

Akrobatska grupa Royal Air Forcea (RAF) Red Arrows iz Ujedinjenog Kraljevstva, jedna od najboljih i najpoznatijih u svijetu stigla je u petak u posjet akrobatskoj grupi Krila Oluje.

2.6.2017.
16:25
VOYO logo

U 93. zrakoplovnoj bazi Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku dočekali su ih vođa Krila Oluje, natporučnik Darko Belančić i veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj Andrew Stuart Dalgleish, koji je kazao "kako je fantastično ovdje dočekati grupu Red Arrows".

"To je sjajan primjer suradnje Ministarstva obrane Hrvatske i Velike Britanije. Naravno, ta će se suradnja nastaviti, mi to već radimo na različitim područjima, a uskoro nas očekuje zajednička vježba 'Sava Star' koja će se odvijati na kopnu", dodao je veleposlanik Dalgleish.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

BRITANSKI I HRVATSKI PILOTI IZVODILI AKROBACIJE U ZRAKU: Evo kako je izgledao spektakl nad zadarskim nebom

Image

BRITANSKI I HRVATSKI PILOTI IZVODILI AKROBACIJE U ZRAKU: Evo kako je izgledao spektakl nad zadarskim nebom

Oduševljen dolaskom svjetski poznatih Red Arrowsa, natporučnik Darko Belančić rekao je kako "u Hrvatskoj priželjkuje i Engleze i ostale akro grupe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo mlada ekipa, službeno smo ovdje od 2005. godine, što nije puno, i zato su nam svako iskustvo i svaka komunikacija s drugim timovima dobrodošli. Pogotovo kad nas pohvali netko poput Red Arrowsa, a prije njih Talijani", ustvrdio je vođa Krila Oluje.

Krila oluje pokazala što znaju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vođa Red Arrowsa David Montenegro naglasio je da su Krila Oluje fantastičan tim i da dobro zna što rade. "Naše se izvedbe razlikuju jer mi letimo na drukčijim avionima i zbog toga je dobro što smo došli razmijeniti iskustva", smatra Montenegro.

RAF-ova akrobatska grupa Red Arrows jedna je od najboljih i najpoznatijih u svijetu, a s hrvatskim pilotima veže ih prijateljstvo i želja za zajedničkom suradnjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo