pisali ministarstvu / Britanci bijesni na poznatu turističku agenciju: 'Neshvatljivo je da će oni predstavljati Hrvatsku'

Image
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell/Facebook

Britanska agencija tvrdi da je Kompas Cruise na papiru nova tvrtka, ali da se radi o istim 'prerušenim' ljudima

22.10.2018.
21:04
Sanjin Strukić/Pixsell/Facebook
VOYO logo

Na skorašnjoj velikoj burzi turizma u Londonu u sklopu izložbenog prostora Hrvatske turističke zajednice nastupat će Kompas Zagreb Cruise, koji s problematičnim Kompasom Zagreb povezuju vlasnici i ista adresa. Neshvatljivo je to predstavnicima britanske agencije One Traveller, kojoj je Kompas Zagreb ljetos ostao dužan, osim što poduzimaju sve legalne radnje za naplatu duga, imaju i neugodna pitanja za hrvatske turističke vlasti, doznaje Večernji

Britanska agencija prvi se put obratila Ministarstvu turizma i HTZ-u 14., a onda i 17. listopada. Kako su u prvom pismu objasnili, Kompasu Zagreb platili su boravak skupine britanskih gostiju u Cavtatu, ali taj novac nije proslijeđen hotelu pa su tako sami još jednom podmirili račun od 15.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, kažu i kako je Kompas Zagreb mnoge dobavljače ostavio u sličnim problemima te da je Kompas Cruise na papiru nova tvrtka, ali da se radi o istim ljudima. Ne mogu se načuditi HTZ-u što pristaje s takvom tvrtkom nastupati u Londonu i tolerirati da ona predstavlja Hrvatsku.

Za HTZ, međutim, nema ničeg spornog. Iz Glavnog ureda poručuju da je Kompas Cruise Zagreb prijavnicu uredno ispunio i dostavio u propisnim rokovima, piše Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u materijalima koje su novinari dobili navodi se da je u svibnju ove godine Uprava dobila izvješće revizije za 2017. kojim je, kako piše u materijalu, utvrđena osnovana sumnja na računovodstvenu prijevaru za 2016. i prethodne godine. Tako se spominje umanjenje prihoda s 84 na 80 milijuna kuna, uz povećanje rashoda s 83 na 100 milijuna kuna, što, umjesto pozitivnih 300 tisuća kuna, ustvari rezultira gubitkom od 20,7 milijuna kuna.

Zbog lažno prikazanih brojki, kako je pokazala revizija u poslovanju za 2016. godinu, lažno prikazanog kapitala, obveza prema dobavljačima i aktive, a koje su sve manje nego su bile prikazane, Bolanča je rekao da je Kompas Zagreb 25. rujna ove godine protiv odgovornih osoba podnio kaznenu prijavu DORH-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo